0 0
Kotletky zapečené s brambory a tymiánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kotletky zapečené s brambory a tymiánem

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 6 malých kotletek
    • 9 brambor
    • 6 snítek tymiánu
    • 4 stroužky česneku
    • kus pórku
    • 3 cibule
    • 30 g sýru parmazánového typu
    • sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
    • 1 šlehačka
    • 300 ml kokosového mléka
    • trocha oleje

    Postup:

    Do pekáčku dáme trochu oleje, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a posekaný česnek a chvilku orestujeme na sporáku. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a vyrovnáme je na cibulový základ. Posypeme kmínem, pepřem a osolíme. Posypeme pokrájeným pórkem. Kotletky naklepeme, vyskládáme na brambory, osolíme a opepříme. Pok každou kotletku umístíme snítku tymiánu. Zalijeme šlehačkou a kokosovým mlékem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st, C po dobu 40 minut. Poté sundáme alobal, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ještě asi 5 – 10 minut, dokud sýr nezrůžoví.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Fettuccine s mangoldem a sušenými rajčaty
    další
    Banánové muffiny s brusinkami a čokoládou

    Přidejte svůj komentář