0 0
Kotletky zapečené s brambory a tymiánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kotletky zapečené s brambory a tymiánem

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 6 malých kotletek
  • 9 brambor
  • 6 snítek tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • kus pórku
  • 3 cibule
  • 30 g sýru parmazánového typu
  • sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
  • 1 šlehačka
  • 300 ml kokosového mléka
  • trocha oleje

Postup:

Do pekáčku dáme trochu oleje, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a posekaný česnek a chvilku orestujeme na sporáku. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a vyrovnáme je na cibulový základ. Posypeme kmínem, pepřem a osolíme. Posypeme pokrájeným pórkem. Kotletky naklepeme, vyskládáme na brambory, osolíme a opepříme. Pok každou kotletku umístíme snítku tymiánu. Zalijeme šlehačkou a kokosovým mlékem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st, C po dobu 40 minut. Poté sundáme alobal, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ještě asi 5 – 10 minut, dokud sýr nezrůžoví.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Fettuccine s mangoldem a sušenými rajčaty
další
Banánové muffiny s brusinkami a čokoládou
předchozí
Fettuccine s mangoldem a sušenými rajčaty
další
Banánové muffiny s brusinkami a čokoládou

Přidejte svůj komentář