0 0
Křehký koláč s malinami a borůvkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Křehký koláč s malinami a borůvkami

Postup přípravy

Sdílet

Na koláč o průměru 29 cm budeme potřebovat:

Na těsto

  • 190 g hladké mouky (v lepším případě určeném přímo na křehké těsto)
  • 90 g ztuhlého másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Na náplň

  • hrnek borůvek
  • hrnek malin
  • 1 dl šlehačky

Postup:

Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Promícháme. Přidáme žloutek, pokrájené máslo a mléko. V této fázi použijeme kuchyňský robot, pokud vlastníme, a při vyšších otáčkách necháme těsto spojit. Pokud robot nemáme, těsto zpracujeme nejdřív vařečkou a potom hezky rukama.

Čtyři pětiny těsta namačkáme do máslem vymazané formy. Vytáhneme okraje asi do 1 cm. Na těsto posypeme borůvky a maliny a zakapeme šlehačkou. Ze zbylého těsta vyválíme placku a vykrájíme tvary, kterými koláč ozdobíme.

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krůtí kari
další
Risotto s černou čočkou
předchozí
Krůtí kari
další
Risotto s černou čočkou

Přidejte svůj komentář