0 0
Křehký koláč s malinami a borůvkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Křehký koláč s malinami a borůvkami

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na koláč o průměru 29 cm budeme potřebovat:

    Na těsto

    • 190 g hladké mouky (v lepším případě určeném přímo na křehké těsto)
    • 90 g ztuhlého másla
    • 30 g moučkového cukru
    • 2 lžíce mléka
    • 1 žloutek
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • špetka soli

    Na náplň

    • hrnek borůvek
    • hrnek malin
    • 1 dl šlehačky

    Postup:

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Promícháme. Přidáme žloutek, pokrájené máslo a mléko. V této fázi použijeme kuchyňský robot, pokud vlastníme, a při vyšších otáčkách necháme těsto spojit. Pokud robot nemáme, těsto zpracujeme nejdřív vařečkou a potom hezky rukama.

    Čtyři pětiny těsta namačkáme do máslem vymazané formy. Vytáhneme okraje asi do 1 cm. Na těsto posypeme borůvky a maliny a zakapeme šlehačkou. Ze zbylého těsta vyválíme placku a vykrájíme tvary, kterými koláč ozdobíme.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Krůtí kari
    další
    Risotto s černou čočkou
    předchozí
    Krůtí kari
    další
    Risotto s černou čočkou

    Přidejte svůj komentář