0 0
Křehký tvarohový koláč s ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Křehký tvarohový koláč s ořechy

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na vlašských ořeších si pochutnávali naši pra pra předci již v době kamnenné. Jak se do nich asi dostávali? 😀

    Na koláčovou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    • 200 g polohrubé mouky
    • 80 g změklého másla
    • 30 g cukru s naloženou vanilkou
    • 2 žloutek
    • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
    • špetka soli

    Náplň

    • 500 tvarohu
    • 40 g cukru s vanilkou
    • 2 vejce
    • špetka soli
    • máslo na vymazání formy + 40 g na pokladení na povrch koláče
    • 80 g strouhaných vlašských ořechů na posypání koláče

    Postup:

    Mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva promícháme. Přidáme žloutky a máslo a rozemneme na vláčnou drobenku. Vlastníme-li kuchyňského robota, práci to velmi usnadní.

    Formu vymažeme tučně máslem a 3/4 drobenky tam vysypeme. Dlaní upěchujeme korpus a mírně zvedneme okraje.

    Tvaroh smícháme se žloutky cukrem. Je-li potřeba, trošku rozředíme mlékem nebo šlehačkou. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do tvarohové směsi. Tvaroh nalijeme na korpus.

    V mixéru nebo mlýnku rozstrouháme ořechy, smícháme se se zbytkem drobenky a posypeme tím vršek koláče. Navrch poklademe plátky másla a upečeme dozlatova. Při 180 st. C cca 35 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Květákové kari s čapátí
    další
    Radost na druhou
    předchozí
    Květákové kari s čapátí
    další
    Radost na druhou

    Přidejte svůj komentář