0 0
Krevetové krekry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krevetové krekry

    Postup přípravy

    Na cca 40 krekrů budeme potřebovat:

    • 300 g vyloupaných předvařených krevet v nálevu (příp. mražených)
    • 10 krajíců toustového chleba
    • 5 bílků
    • 5 lžiček Gustinu (kukuřičný škrob)
    • 1/2 lžičky cukru moučky
    • hrst koriandru
    • 1 lžíce citrónové šťávy
    • sůl
    • kokosový tuk na smažení

    Postup:

    Krevety rozmačkáme vidličkou nebo nahrubo posekáme ponorným mixérem. Smícháme s 1 bílkem, 1 lžičkou Gustinu, citronovou šťávou, cukrem, solí a posekaným koriandrem.

    Z toustového chleba okrájíme okraje a každý plátek rozkrojíme od rohu k rohu na 4 troujúhelníky. Zbylé bílky vidličkou vyšleháme s Gustinem a pomocí mašlovačky trojúhelníčky chleba ze všech stran bílky potřeme. Lžičkou na ně pak navrstvíme a rozetřeme krevetovou směs.

    Ve vyšší pánvi (nebo ve wok pánvi) rozpálíme vyšší vrstvu kokosového oleje (má výhodu, že vydrží vysokou teplotu a nepění) a připravené krekry v něm z obou stran osmažíme. Do oleje vkládáme nejdřív stranou potřenou krevetami.

    krevetove-krekry-kolaz

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Křehký koláč s jablíčky a koňakem
    další
    Mexický kotlík s hlívou ústřičnou a bramborovou kaší

    Přidejte svůj komentář