0 0
Krevety s červeným kari a kokosovým mlékem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g krevety mražené očištěné
250 g kokosové mléko
20 g červená kari pasta
2 stroužky česnek
1 červená paprika tenkostěnná
1 cibule
1 jarní cibulka
1 lžíce rybí omáčka
1 velká lžíce kokosový olej
dle chuti chilli paprička
sůl
čerstvý koriandr
Příloha
rýžové nudle
sůl

Krevety s červeným kari a kokosovým mlékem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:
  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čerstvé krevety oloupeme a zbavíme střívka nebo použijeme krevety očištěné a zmražené. Ty necháme před přípravou rozmrazit a odsát na ubrousku.

2
Hotovo

Nudle připravíme dle návodu. Ty moje se nejdřív 5 minut máčely ve studené vodě a pak se vařily 6 minut v osolené.

3
Hotovo

Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek na plátky. V kastrole rozpálíme kokosový olej a cibuli s česnekem na něm necháme krátce zesklovatět. V základu rozmícháme kari pastu a přilijeme kokosové mléko. Ochutíme rybí omáčkou, chilli papričkou a troškou soli. Když začne mléko bublat, přihodíme krevety a papriku nakrájenou na proužky. Tři minutky povaříme a přidáme jarní cibulku pokrájenou na kolečka. Dusíme další 3 minutky a je hotovo. Na talířích posypeme posekaným koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynutý věnec s mákem a povidly
další
Krůtí prsty v anglické slanině
předchozí
Kynutý věnec s mákem a povidly
další
Krůtí prsty v anglické slanině

Přidejte svůj komentář