0 0
Krkovice ve švestkové marinádě pečená v papilotě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krkovice ve švestkové marinádě pečená v papilotě

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 4 plátky libové krkovice

Marináda

  • 4 lžíce švestkového sirupu nebo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 větvičky rozmarýny
  • 2 snítky tymiánu
  • 1/2 chilli papričky

A navíc

  • 80 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej
  • pečící papír a provázek nebo alobal

Brambory

  • 8 brambor
  • 40 g másla
  • velká hrst petrželky a pažitky
  • sůl, kmín

Salát

  • listový salát
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • šťáva z půlky citrónu
  • špetka soli

Postup:

V plastové, uzavíratelné misce smícháme olivový olej se švestkovým sirupem. Přidáme pokrájenou chilli papričku a omyté větvičky bylinek. Vložíme postupně plátky krkovice a důkladně je v marinádě obalíme. Přikryjeme víčkem a necháme pár hodin marinovat, ideálně přes noc.

Pečící papír nastříháme na větší čtverce (nebo alobal), kápneme na ně trochu oleje a na olej položíme po jednom plátku krkovice. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky a rozdělíme jí na krkovice. Překryjeme 2 plátky slaniny a papír svážeme provázkem do měšce. Vložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 minut. Potom balíčky otevřeme a dopečeme ještě 10 minut.

Mezitím uvaříme v osolené a okmínované vodě brambory. Když jsou měkké, vodu slijeme, přidáme máslo, posekané bylinky a rozšťoucháme. Případně přisolíme.

Salát omyjeme, listy natrháme do mísy a přelijeme zálivkou. Zálivku připravíme z citrónové šťávy, olivového oleje, cukru a soli vyšleháním vidličkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jahodová zmrzlina
další
Sušenky z arašídového másla
předchozí
Jahodová zmrzlina
další
Sušenky z arašídového másla

Přidejte svůj komentář