0 0
Krkovice ve švestkové marinádě pečená v papilotě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krkovice ve švestkové marinádě pečená v papilotě

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 4 plátky libové krkovice

    Marináda

    • 4 lžíce švestkového sirupu nebo
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 větvičky rozmarýny
    • 2 snítky tymiánu
    • 1/2 chilli papričky

    A navíc

    • 80 g slaniny
    • 1 velká cibule
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olej
    • pečící papír a provázek nebo alobal

    Brambory

    • 8 brambor
    • 40 g másla
    • velká hrst petrželky a pažitky
    • sůl, kmín

    Salát

    • listový salát
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička cukru
    • šťáva z půlky citrónu
    • špetka soli

    Postup:

    V plastové, uzavíratelné misce smícháme olivový olej se švestkovým sirupem. Přidáme pokrájenou chilli papričku a omyté větvičky bylinek. Vložíme postupně plátky krkovice a důkladně je v marinádě obalíme. Přikryjeme víčkem a necháme pár hodin marinovat, ideálně přes noc.

    Pečící papír nastříháme na větší čtverce (nebo alobal), kápneme na ně trochu oleje a na olej položíme po jednom plátku krkovice. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky a rozdělíme jí na krkovice. Překryjeme 2 plátky slaniny a papír svážeme provázkem do měšce. Vložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 minut. Potom balíčky otevřeme a dopečeme ještě 10 minut.

    Mezitím uvaříme v osolené a okmínované vodě brambory. Když jsou měkké, vodu slijeme, přidáme máslo, posekané bylinky a rozšťoucháme. Případně přisolíme.

    Salát omyjeme, listy natrháme do mísy a přelijeme zálivkou. Zálivku připravíme z citrónové šťávy, olivového oleje, cukru a soli vyšleháním vidličkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jahodová zmrzlina
    další
    Sušenky z arašídového másla

    Přidejte svůj komentář