0 0
Křupavé brambory s tzatziki omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Křupavé brambory
20 brambory menší
40 g máslo
4 stroužky česnek
1 lžíce olivový olej
tymián
sůl
čerstvě mletý pepř
Tzatziky
250 g měkký tvaroh
200 g zakysaná smetana
1 salátová okurka
koření Tzatziki
olivový olej
A ještě
oranžová paprika
olivový olej

Křupavé brambory s tzatziki omáčkou

Trendy:
  • Vegetariánské

Do másla na potření brambor můžete použít koření dle vlastní chuti.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Křupavé brambory

  • Tzatziky

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a uvaříme s trochou soli a kmínu téměř doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme chvilku zchladnout. Vyskládáme je na plech na pečící papír a dlaní nebo třeba dnem hrnečku rozmáčkneme. Zpěníme máslo a hodíme do něj oloupaný a nožem rozmáčknutý česnek a tymián. Necháme minutku bublat. Následně mašlovačkou naneseme na bramborové "placičky". Plech vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 40 minut.

2
Hotovo

Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, trošičkou olivového oleje a kořením dle vlastní chuti. Případně dosolíme. Papriku omyjeme, nakrájíme na kostičky a pokapeme olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Makový chlebíček
předchozí
Makový chlebíček

Přidejte svůj komentář