0 0
Krůtí kapsa s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krůtí kapsa s bramborovou kaší

Postup přípravy

Sdílet

Krůtí kapsa byla na Kubovo přání. Nechtěl závitek z pangase, který byl součástí narozeninového menu. Ach jo, kromě tuňáka z plechovky do něj žádnou rybu nedostanu… 🙂

  • 4 krůtí řízky
  • 4 plátky slaniny
  • 4 lžička plnotučné hořčice
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • olej
  • 60 ml šlehačky
  • lžička sypkého polévkového koření Alnatura (z DM)

Řízek přikryjeme mikrotenovým sáčkem a na prkénku naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme slaninou a přehneme napůl. Spíchneme párátkem, dáme do malé zapékací misky na trošku oleje a podlijeme troškou vody. Přikryjeme pečícím papírem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 35 minut. V polovině kapsu obrátíme. Když je upečená, vyndáme jí z pekáčku, výpek ochutíme kořením Alnatura, přilijeme šlehačku a chviličku na kamnech zahřejeme do zhoustnutí.

Podáváme s bramborovou kaší.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Avokádová pomazánka s pomerančem
další
Uzený tempeh na smetaně s karlovarským knedlíkem
předchozí
Avokádová pomazánka s pomerančem
další
Uzený tempeh na smetaně s karlovarským knedlíkem

Přidejte svůj komentář