0 0
Krůtí kapsa s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí kapsa s bramborovou kaší

    Postup přípravy

    Krůtí kapsa byla na Kubovo přání. Nechtěl závitek z pangase, který byl součástí narozeninového menu. Ach jo, kromě tuňáka z plechovky do něj žádnou rybu nedostanu… 🙂

    • 4 krůtí řízky
    • 4 plátky slaniny
    • 4 lžička plnotučné hořčice
    • sůl
    • hrubě mletý pepř
    • olej
    • 60 ml šlehačky
    • lžička sypkého polévkového koření Alnatura (z DM)

    Řízek přikryjeme mikrotenovým sáčkem a na prkénku naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme slaninou a přehneme napůl. Spíchneme párátkem, dáme do malé zapékací misky na trošku oleje a podlijeme troškou vody. Přikryjeme pečícím papírem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 35 minut. V polovině kapsu obrátíme. Když je upečená, vyndáme jí z pekáčku, výpek ochutíme kořením Alnatura, přilijeme šlehačku a chviličku na kamnech zahřejeme do zhoustnutí.

    Podáváme s bramborovou kaší.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Avokádová pomazánka s pomerančem
    další
    Uzený tempeh na smetaně s karlovarským knedlíkem

    Přidejte svůj komentář