0 0
Krůtí kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí kari

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 500 g krůtího masa (prso)
    • 300 ml kokosového mléka
    • 2 větší stroužky česneku
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 1 lžíce jemně nastrouhané kůry z bio citrónu
    • 1 kyselé jablko
    • 1 větší cibule
    • 1 lžíce koření garam masala
    • 1 lžíce kurkumy
    • 1 maličká chilli paprička
    • citrónová šťáva dle chuti
    • olej

    Příloha

    • placky čapátí
    • jasmínová rýže (1 díl rýže + 1 a půl dílu vody, sůl, vaříme přikryté 12 minut)

    Postup:

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky, smícháme je s rozdrcenou chilli papričkou a trochou oleje a necháme asi 20 minut odležet. Potom maso přendáme do kastrolu na rozpálený olej a zprudka orestujeme. Maso odhrneme na jednu stranu a na uvolněném místě osmahneme posekanou cibulku s pokrájeným česnekem. Promícháme vše dohromady, přisypeme na kousky nakrájené, předem oloupané, jablíčko a všechno koření. Ještě chvilku restujeme a potom zalijeme 1 dl horké vody a kokosovým mlékem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a dusíme, až omáčka trochu zhoustne. Nakonec ochutíme sojovou omáčkou a citrónovou šťávou.

    Podáváme s rýží a plackami čapátí.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Horká čokoláda s levandulí
    další
    Křehký koláč s malinami a borůvkami

    Přidejte svůj komentář