0 0
Krůtí kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krůtí kari

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 500 g krůtího masa (prso)
  • 300 ml kokosového mléka
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce jemně nastrouhané kůry z bio citrónu
  • 1 kyselé jablko
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 maličká chilli paprička
  • citrónová šťáva dle chuti
  • olej

Příloha

  • placky čapátí
  • jasmínová rýže (1 díl rýže + 1 a půl dílu vody, sůl, vaříme přikryté 12 minut)

Postup:

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, smícháme je s rozdrcenou chilli papričkou a trochou oleje a necháme asi 20 minut odležet. Potom maso přendáme do kastrolu na rozpálený olej a zprudka orestujeme. Maso odhrneme na jednu stranu a na uvolněném místě osmahneme posekanou cibulku s pokrájeným česnekem. Promícháme vše dohromady, přisypeme na kousky nakrájené, předem oloupané, jablíčko a všechno koření. Ještě chvilku restujeme a potom zalijeme 1 dl horké vody a kokosovým mlékem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a dusíme, až omáčka trochu zhoustne. Nakonec ochutíme sojovou omáčkou a citrónovou šťávou.

Podáváme s rýží a plackami čapátí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Horká čokoláda s levandulí
další
Křehký koláč s malinami a borůvkami
předchozí
Horká čokoláda s levandulí
další
Křehký koláč s malinami a borůvkami

Přidejte svůj komentář