0 0
Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 350 g krůtí kýty
  • 150 g žampiónů
  • 1,5 dl šlehačky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sypkého zeleninového polévkového bio koření
  • 1 lžička směsi koření Ras el Hanout (římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže)
  • olej

Příloha

  • 300 g černá rýže natural
  • 1 l vody
  • sůl
  • salát Pak choi

Postup:

Začneme tím, že několikrát propláchneme rýži a dáme jí vařit. Vaření zabere tak 40 minut a je dobré s tím počítat. Propláchnutou rýži doplníme litrem vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme.

Nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme maso rozkrájené na kostky a necháme zatáhnout. Přisypeme rozpůlené žampióny a koření a opékáme. Zalijeme šlehačkou a chvilku podusíme. Dle potřeby přikápneme horkou vodu, je-li omáčka příliš hustá.

Tip:

Jestli vás tlačí čas, použijte rýži bílou a jídlo bude na stole do 20ti minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ledový čaj
další
Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku
předchozí
Ledový čaj
další
Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

Přidejte svůj komentář