0 0
Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 350 g krůtí kýty
    • 150 g žampiónů
    • 1,5 dl šlehačky
    • 1 cibule
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžíce sypkého zeleninového polévkového bio koření
    • 1 lžička směsi koření Ras el Hanout (římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže)
    • olej

    Příloha

    • 300 g černá rýže natural
    • 1 l vody
    • sůl
    • salát Pak choi

    Postup:

    Začneme tím, že několikrát propláchneme rýži a dáme jí vařit. Vaření zabere tak 40 minut a je dobré s tím počítat. Propláchnutou rýži doplníme litrem vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme.

    Nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme maso rozkrájené na kostky a necháme zatáhnout. Přisypeme rozpůlené žampióny a koření a opékáme. Zalijeme šlehačkou a chvilku podusíme. Dle potřeby přikápneme horkou vodu, je-li omáčka příliš hustá.

    Tip:

    Jestli vás tlačí čas, použijte rýži bílou a jídlo bude na stole do 20ti minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Ledový čaj
    další
    Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

    Přidejte svůj komentář