Ingredience
Maso
- 50 g parmazán
 - 50 g pecorino
 - 8 ks krůtí medailonky
 - 2 vejce
 - 2 lžíce strouhanka
 - čerstvě mletý pepř
 - olivový olej
 - 1 lžička petržel
 Příloha
- 400 g těstovinypodle chuti
 - 200 g cherry rajčátkana osminky
 - 40g parmazán
 - 3 plátky parmská šunka
 - 3 stroužek česneku
 - 1 dl kuřecí vývar
 - 1 dl bílé víno
 - hrst bazalka
 - špetka čerstvě mletý pepř
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Maso - přípravaPecorino a parmazán nastrouháme najemno a dáme každý do jedné misky. Přidáme po jednom vejci, lžíci strouhanky a pěkně promícháme.  | 
2 Hotovo  | MasoČtyři medailonky obalíme v těstíčku z parmazánu a druhou v pecorinu. Osmažíme na oleji dozlatova.  | 
3 Hotovo  | Těstoviny - přípravaMedailonky necháme chvíli ležet v sýrové směsi a začneme s přípravou těstovin. Česnek nakrájíme nadrobno, rajčátka na osminky, bazalku nahrubo, parmskou šunku na malé kousky (cca 1 cm). Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.  | 
4 Hotovo  | TěstovinyDo osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny. Ve stejnou chvíli na olivovém oleji zpěníme česnek, přidáme rajčátka, parmskou šunku a zalijeme vínem. Za cca minutu (nebo až se víno vyvaří) přidáme vývar, čerstvě mletý pepř a nasekanou čerstvou bazalku. Vaříme tak dlouho, dokud nebudou těstoviny al dente (na skus).  | 
5 Hotovo  | Těstoviny - dokončeníSměs k těstovinám by měla být lehce tekutá, pokud se vám vyvařila voda z vývaru, přidáme vodu z těstovin, promícháme a pánev sundáme z plotny. Slijeme těstoviny, hodíme je rovnou do pánve a dobře promícháme. Následně přidáme nastrouhaný parmazán a opět dobře promícháme. Teplo z těstovin způsobí, že parmazán lehce povolí a pomůže omáčce dokonale obalit těstoviny.  | 













