0 0
Krůtí plátek s restovanými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krůtí plátek s restovanými brambory

    Postup přípravy

    Sdílet

    Když máme i jiné plány, než trávit mládí v kuchyni, krůtí plátek je ideální řešení. Když si práci dobře zorganizujeme, za chvíli je uvařeno 🙂

     

    • 3 plátky z krůtí kýty
    • 9 menších brambor
    • 100 g slaniny
    • 2 lahůdkové cibulky
    • olej
    • kmín, sůl, čerstvě mletý pepř
    • Gustin (kukuřičný škrob)
    • 1 lžíce sojové omáčky Kikkoman

    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme do pekáče s trochou oleje. Osolíme, opepříme, okmínujeme a rukama promneme, aby se brambory obalily olejem. Upečeme v troubě rozehřáté na 190 st. C dozlatova, což je asi 25-30 minut.

    Mezitím si plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme trochou Gustinu. V širokém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou slaninu a cibulku. Přidáme opečené brambory a ještě chvíli restujeme.

    Na grilovací pánvi rozehřejeme oleje a plátky na něm z obou stran zprudka opečeme. Poté plátky vyndáme a do výpeku přilijeme sojovou omáčku rozmíchanou se lžičkou Gustinu a deci teplé vody a svaříme na šťávičku (trvá to pár vteřin). Upozorňuji, že to dost prská a pokud máte vyleštěnou kuchyň, tak tento krok vynechejte nebo výpek z masa přelijte do malého rendlíčku a šťávu zahustěte tam.

     

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Zapečené žampiony s modrým sýrem
    další
    Vločkové sušenky s kokosem a kakaem
    předchozí
    Zapečené žampiony s modrým sýrem
    další
    Vločkové sušenky s kokosem a kakaem

    Přidejte svůj komentář