0 0
Krůtí prso v tajine

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí prso v tajine

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 600 g krůtího prsa
    • 400 ml kokosového mléka
    • 50 g kešu oříšků
    • 50 g datlí
    • 30 g ananasu (použila jsem sušený nezlazený)
    • 2 stroužky česneku
    • 1 cibule
    • hrst natě koriandru
    • šťáva z půlky limety
    • kůra z půlky limety
    • kousek zázvoru
    • chilli paprička dle chuti
    • sůl dle chuti
    • olej

    Příloha

    • 1 hrnek quinoi
    • 1 lžička sypkého polévkového bio koření
    • příp. sůl dle chuti

    Postup:

    Maso rozkrájíme na větší kusy, cibuli na proužky, česnek na plátky a chilli na kousíčky. Pokrájíme na kousky i datle, kešu a ananas. Do tajine, případně kastrolu nalijeme trochu oleje a rozpálíme. Vhodíme cibuli s česnekem a chilli a orestujeme lehounce dozlatova. Přihodíme maso, ořechy a sušené ovoce a ještě chvilku restujeme, až se maso zatáhne. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nastrouhaný zázvor a limetovou kůru, přikryjeme poklicí a od doby, kdy se začne mléko vařit, cca 10 minut dusíme. Nakonec ochutíme solí, koriandrem a limetovou šťávou. Jen chvilku zahřejeme, aby se chutě propojily a odstavíme.

    V mezičase připravíme přílohu. Quinou propláchneme a necháme 10 minut stát ve studené vodě. Pak vodu slijeme, doplníme dvojnásobkem vody nové, ochutíme solí nebo polévkovým kořením a vařím doměkka, cca 15 minut.

    Tip:

    Kdo nemá doma tajine, klíďo sáhne po kastrolu s pokličkou 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vánočka
    další
    Bylinkové máslo s domácí bagetkou

    Přidejte svůj komentář