0 0
Krůtí prso v tajine

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krůtí prso v tajine

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 600 g krůtího prsa
  • 400 ml kokosového mléka
  • 50 g kešu oříšků
  • 50 g datlí
  • 30 g ananasu (použila jsem sušený nezlazený)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • hrst natě koriandru
  • šťáva z půlky limety
  • kůra z půlky limety
  • kousek zázvoru
  • chilli paprička dle chuti
  • sůl dle chuti
  • olej

Příloha

  • 1 hrnek quinoi
  • 1 lžička sypkého polévkového bio koření
  • příp. sůl dle chuti

Postup:

Maso rozkrájíme na větší kusy, cibuli na proužky, česnek na plátky a chilli na kousíčky. Pokrájíme na kousky i datle, kešu a ananas. Do tajine, případně kastrolu nalijeme trochu oleje a rozpálíme. Vhodíme cibuli s česnekem a chilli a orestujeme lehounce dozlatova. Přihodíme maso, ořechy a sušené ovoce a ještě chvilku restujeme, až se maso zatáhne. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nastrouhaný zázvor a limetovou kůru, přikryjeme poklicí a od doby, kdy se začne mléko vařit, cca 10 minut dusíme. Nakonec ochutíme solí, koriandrem a limetovou šťávou. Jen chvilku zahřejeme, aby se chutě propojily a odstavíme.

V mezičase připravíme přílohu. Quinou propláchneme a necháme 10 minut stát ve studené vodě. Pak vodu slijeme, doplníme dvojnásobkem vody nové, ochutíme solí nebo polévkovým kořením a vařím doměkka, cca 15 minut.

Tip:

Kdo nemá doma tajine, klíďo sáhne po kastrolu s pokličkou 🙂

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Hermelínová bábovka
další
Bylinkové máslo s domácí bagetkou
předchozí
Hermelínová bábovka
další
Bylinkové máslo s domácí bagetkou

Přidejte svůj komentář