0 0
Krůtí špízy se zelenými fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí špízy se zelenými fazolkami

    Postup přípravy

    Sdílet

    Stále se nám daří připravovat večeře bez příloh. Napadlo mě, že vlastně ani nevíme, jestli jsme nějaké to kilo za tu dobu ztratili, protože momentálně nemáme váhu! Ale na pohled už je to trošku znát. Jasně, že nespoléháme jen na jídlo, zařadili jsme i dennodenní pohyb na čerstvém vzduchu 🙂

     

    Na 6 špízů :

    • 2 krůtí řízky
    • 150 g libové slaniny vcelku
    • 200 g cherry rajčat
    • 2 větší cibule
    • 2 světle zelené papriky
    • olej
    • sůl
    • sojová omáčka Kikkoman (přelitá do rozprašovače)

    Příloha:

    • 400 g mražených fazolek
    • 100 g libové slaniny
    • olej
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • citronová šťáva

    Krůtí řízky nakrájíme na kousky, slaninu a papriku také. Cibule rozkrojíme na půlky a pak příčně na čtvrtiny a rozebereme na dvouplátky. Připravené ingredience střídavě napichujeme na špejle. Potřeme olejem, osolíme, poprášíme sojovou omáčkou a dáme do trouby pod gril. Opékáme při 180 st. C z každé strany přibližně 10 minut.

    Mezitím si pripravíme fazolky. Na pánev kápneme trošičku oleje, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvilku restujeme. Přidáme fazolky, osolíme, opepříme a opékáme. Po pár minutkách přilijeme 3 lžíce vody, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Nakonec dochutíme citronovou šťávou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Rajská omáčka s čerstvými rajčaty
    další
    Polévka ze žlutého hrachu
    předchozí
    Rajská omáčka s čerstvými rajčaty
    další
    Polévka ze žlutého hrachu

    Přidejte svůj komentář