Ingredience
Na polévku
- 2 krůtí krk
 - 1 mrkev
 - 1 cibule
 - 1 česnek
 - 1 rajče
 - kus celer
 - 6 nové koření
 - 6 pepř
 - 2 bobkový list
 Na knedlíčky - 6 ks
- 120 g sýr Bergkäsenapř. Romadúr
 - 2 bílý rohlík
 - 50 ml mléko
 - 1 vejce
 - 1 cibule
 - 1 lžíce máslo
 - dle potřeby hrubá mouka
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - pažitka
 - na obalení strouhanka
 - olej
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Maso opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme nové koření, bobkový list a pepř a přivedeme rychle k varu. Přidáme omytou zeleninu (loupat nemusíme), přikryjeme pokličkou, teplotu stáhneme na minimum a velmi lehounce vaříme "táhneme" na nejmenším hořáku cca 3 hodiny. Uvařenou polévku přecedíme přes husté síto. Zeleninu vyhodíme a maso z krků obereme a použijeme do polévky.  | 
2 Hotovo  | Zatímco se nám vaří polévka, nakrájíme si na kostičky pečivo a necháme na tácku okorat. Před jejím dovařením na másle zesklovatíme posekanou cibulku, pak k ní nasypeme kostičky rohlíků a ještě chviličku opékáme. Přesypeme do misky. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme k rohlíkům. Přisypeme pokrájenou pažitku. Mléko rozšleháme vidličkou s vejcem, solí a pepřem a také přilijeme k pečivu. Důkladně promícháme vařečkou a necháme chvíli odstát.  | 
3 Hotovo  | Následně zpracujeme těsto ještě rukou. Pokud bude řídké, přidáme trošku hrubé mouky. Jen tolik, aby se daly ukoulet v dlaních koule. Ty pak rozplácneme na silnější placičky (tvar karbanátku), obalíme ve strouhance a osmažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.  | 
4 Hotovo  | 










