0 0
Kuře na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 kuřecí stehna
2 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
1 dl šlehačka
1 cibule
1 lžíce sladká paprika
sůl

Kuře na paprice

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Červená sladká paprika se vyrábí pomletím vysušených dužin papriky. Není to jen dochucovadlo, ale má i řadu prospěšných výživných látek.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na másle orestujeme posekanou cibulku a vložíme na ní omytá, osolená kuřecí stehna. Opečeme z obou stran, přidáme papriku a chvilku restujeme. Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso těsně pod hladinou, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka (cca 50 minut). Občas vodu zkontrolujeme, aby se nevypařila. Když je maso měkké, v trošce vody rozkvedláme mouku a nalijeme k masu. Chvilku povaříme do zhoustnutí a přilijeme šlehačku. Ještě chvilku povaříme.

2
Hotovo

Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vafle s pečenými jablky a zakysanou smetanou
další
Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem
předchozí
Vafle s pečenými jablky a zakysanou smetanou
další
Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Přidejte svůj komentář