• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Kuřecí kapsa plněná mangoldem a kešu oříšky s rozmarýnovými brambory
0 0
Kuřecí kapsa plněná mangoldem a kešu oříšky s rozmarýnovými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuřecí kapsa plněná mangoldem a kešu oříšky s rozmarýnovými brambory

    Postup přípravy

    Až si příště naberete k televizi hrst kešu oříšků, vzpomeňte si na tento obrázek. Oříšky rostou na ledvinovníku západním. Co jablíčko, to jeden kešu oříšek. Schovává se ve velmi tvrdé slupce a vůbec se mu nechce ven.

    kesu-strom

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Kuřecí kapsy:

    • 3 kuřecí prsní řízky
    • 1 cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 50 g kešu oříšků natural
    • 10 mangoldových listů
    • 4 plátky slaniny
    • olej
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sojové omáčky Kikkoman
    • 1 lžička Gustinu

    Rozmarýnové brambory:

    • 9 brambor
    • 3 snítky rozmarýny
    • olivový olej
    • sůl, čerstvě mletý pepř, kmín

    Postup:

    Kuřecí prsa otřeme vlhkým ubrouskem a nakrojíme z boku podélně, ale nedořízneme. Otevřeme jako knihu, obložíme slaninou a naplníme náplní. Náplň nachystáme následovně: cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, nasekané kešu oříšky a nakrájený mangold, osolíme, opepříme. Poté rozkrojené plátky opět přiklopíme a vložíme do zapékací misky na trochu oleje. Dáme do trouby rozehřáté na 150 st. C na cca 30 minut. V polovině přípravy maso opatrně otočíme. Pár minut před dokončením zahustíme Gustinem rozmíchaným s trochou vody a sojovky.

    Mezitím kartáčkem omyjeme brambory, rozkrájíme na osminky a dáme do vyššího plechu na olivový olej. Osolíme, opepříme, okmínujeme a rukama promísíme s olejem. Vložíme k masu do trouby, pokud máme horkovzdušnou. Pokud ne, maso připravíme na sporáku na pánvi opečením z obou stran na oleji. Na konci přípravy zahustíme Gustinem rozmíchaným s trochou vody a sojovky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jahodová marmeláda s mátou
    další
    Smetanový koláč s rebarborou

    Přidejte svůj komentář