0 0
Kuřecí maso s vůní a chutí orientu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 ks kuřecí prsní řízky větší
150 ml kokosové mléko
10 ks ředkvičky
6 lžic rajčatové pyré
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks rajče
1 lžička kari
1 lžička kurkuma
1 lžička římský kmín
1 lžička chilli paprička
1 lžička strouhaný zázvor
zelená část pórek
sůl
olej
Příloha
1 hrnek rýže jasmínová nabo basmati
čerstvý koriandr

Kuřecí maso s vůní a chutí orientu

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Kurkuma je cenný léčivý kořen, jemuž se v Indii říká Zlatá bohyně. Používají ho jako koření, účinný lék i jako vzácnou kosmetickou surovinu.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm zázvor a chilli. Přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli, posekaný česnek a na kousky nakrájené ředkvičky. Okořeníme. Orestujeme a vložíme nakrájené kuřecí maso. Maso necháme za stálého míchání zatáhnout. Přihodíme spařené, oloupané a na kousky nakrájené rajče i se semínky, rajčatové pyré a na drobné kousky nakrájený pórek. Ještě chvilku restujeme a poté zalijeme kokosovým mlékem. Necháme chvíli povařit, dokud směs nezhoustne.

2
Hotovo

Jako přílohu podáváme jasmínovou nebo basmati rýži. Odměřené množství několikrát propláchneme ve vodě. Doplníme 1,5 násobkem čisté vody, osolíme a zvolna vaříme cca 12 minut. Ozdobíme čerstvým koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Domácí malinovka
další
Zapečené papriky

Přidejte svůj komentář