Ingredience
- 350 g kuřecí prsa
 - 200 ml kuřecí vývar
 - 60 g pražené arašídy
 - 2 vejce
 - 2 stroužky česnek
 - 2 jarní cibulka
 - 2 lžíce sojová omáčka
 - 1 mrkev
 - 1 limetaideálně nahradit tamarindovou omáčkou
 - 1 zarovnaná lžíce třtinový cukr
 - 1 cibule
 - dle chuti chilli vločkyideálně čerstvé
 - 1 lžička sušený zázvorideálně čerstvý cca 2 cm
 - kokosový olej
 - na ozdobení čerstvý koriandr
 Příloha
- 150 g jasmínová rýžeideálně ploché rýžové nudle
 - sůl
 
Postup přípravy
Mohlo to být takové bezva pad thai, kdybych nepodcenila přípravu :). Mysl mi zastínila nudící se limeta v lednici a to, že jsem v obchodě objevila čerstvý koriandr. A už se mi v hlavě rozvířil plán, jak se blýsknu naší oblíbenou asijskou pochoutkou. Jenže když došlo na lámání chleba, zjistila jsem, že jsem nekoupila čerstvý zázvor a chilli papričku (ty nahradila sušená varianta) a ploché rýžové nudle (vzala jsem na milost jasmínovou rýži).
Tamarindová omáčka u nás není úplně běžná a ta, kterou jsem si přivezla z Thajska už došla. Takže jsem jí nahradila limetovou šťávou. To mi nepřijde úplně špatně. Když jsem totiž v Chiang Mai absolvovala kurz vaření, specialně na náhradu tamarindu jsem se ptala. Lektor mi tenkrát odpověděl, že lze limetovou šťávou nahradit, ale že je to škoda, že se z ní zbytečně vyvaří vitamín C.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Jako u všech asijských jídel je nezbytné si vše připravit dopředu. Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek rozmáčkneme plochou nože a posekáme, mrkev nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme na kousky. Maso očistíme od tučných a blanitých částí a nakrájíme na nudličky. A také si zahřejeme trochu vývaru.  | 
2 Hotovo  | Zároveň si dáme vařit rýži. Několikrát jí propláchneme studenou vodou, pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přikryjeme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut celkem. V případě použití rýžových nudlí se řídíme návodem na obalu.  | 
3 Hotovo  | Pak si na pánvi rozpálíme trochu oleje s třtinovým cukrem (preferuju nepřilnavou), kdo má plynový sporák a wok, je to ta nejlepší varianta. Do oleje dáme nakrájené maso a velmi krátce necháme zatáhnout. Naběračkou odhrneme ke straně a na uvolněné místo přemístíme cibuli s česnekem a mrkev. Okořeníme zázvorem, chilli vločkami a trochou soli. Zase krátce zarestujeme a odhrneme. Na uvolněné místo vylijeme rozkvedlaná vejce, krátce necháme srazit a promícháme s ostatními ingrediencemi.  | 
4 Hotovo  | Zakápneme vývarem, sojovkou a šťávou z půlky limety. Zase krátce zahřejeme, stáhneme z plotny a servírujeme bohatě ozdobené koriandrem a limetovými měsíčky na dochucení.  | 











