0 0
Kuřecí směs se šalvějí a pohankovými nudlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuřecí směs se šalvějí a pohankovými nudlemi

    Postup přípravy

    Po návratu z dovolené, s prázdnout lednicí, bylo dnešní vaření celkem bojovka. Ještě, že máme mrazák a zahradu.

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 velký krůtí řízek
    • 1 velký kuřecí řízek
    • 1 větší cibule
    • 1/2 lžičky červené kari pasty
    • hrubě mletý pepř, sůl
    • 3 lžíce sojové omáčky
    • 4 lístky šalvěje
    • 1 červená paprika – kozí roh – pálivá
    • 10 cherry rajčátek
    • olej
    • pohankové japonské nudle

    Postup:

    Maso rozkrájíme na nudličky a smícháme s olejem, kari pastou, solí, pepřem a na proužky nakrájenou cibulí. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a maso na zprudka orestujeme. Když je již téměř hotové, přidáme na kousky nakrájené šalvějové lístky, na proužky nakrájenou papričku bez semínek, promícháme a přidáme ještě na na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Za stálého míchání maso doděláme.

    V mezičase uvaříme pohankové nudle dle návodu. Vaří se ve vroucí osolené vodě 3 minuty.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Švestkový koláč
    další
    Cuketová polévka se zázvorem a krutony

    Přidejte svůj komentář