0 0
Kuskus se slaninou a ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuskus se slaninou a ztraceným vejcem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Náš mladík si oblíbil kuskus, nicméně vyžaduje do něj nějakého živočicha.Dnešní varianta se slaninou byla pochválená 🙂

    • 1 hrnek kuskusu
    • 2 hrnky vody
    • 3/4 kostky bujonu Wuerzl (bio, k mání ve zdravé výživě nebo i Kauflandu)
    • 1 bílá paprika
    • 1 červená kapie
    • 3 čerstvé nakládačky
    • 2 lahůdkové cibulky
    • 10 lusků hrášku
    • 1 malá cibule
    • 2 rajčata zbavená semínek
    • hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián, šalvěj)
    • olej
    • čerstvě mletý pepř
    • 3 vejce
    • 6 plátků slaniny
    • 2 lžíce octa

    Vodu s bujonem svaříme, vsypeme kuskus, zamícháme a necháme 10 minut odstát. Mezitím na olivovém oleji zesklovatíme posekanou cibuli a na chvilku ohřejeme i bylinky. Vmícháme do odstátého kuskusu a přidáme pokrájené papriky, cibulku, okurky, rajčata, vyloupaný hrášek a opepříme.

    V hrnci uvaříme vodu s octem, když lehce vře, uděláme lžící v prostředku vír a opatrně tam vylijeme čerstvé vejce nachystané na talířku (vejce vaříme postupně). Vaříme 2-3 minuty a potom opatrně přendáme na naservírovaný kuskus. Na pánvi ještě lehce opečeme slaninu a navrstvíme na vejce.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Bramborová polévka s houbami
    další
    Čočková paštika s mandlemi a domácí bagetkou
    předchozí
    Bramborová polévka s houbami
    další
    Čočková paštika s mandlemi a domácí bagetkou

    Přidejte svůj komentář