0 0
Květák s arašídovým bešamelem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Květák s arašídovým bešamelem

Postup přípravy

Sdílet

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • květák – množství dle jeho velikosti a vašeho hladu
  • 40 g cizrnové mouky (nebo jiné pro bezlepkáře, případně pšeničné pro ty, kdo dietu neřeší)
  • 30 g másla
  • 2 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • 1-2 dl mléka, množství záleží na použité mouce (mléko můžeme použít kravské i rostlinné)
  • hrst čerstvých arašídů
  • chilli paprička dle chuti
  • sůl dle chuti
  • limetová šťáva dne chuti
  • koriandr na ozdobení

Postup:

Arašídy opražíme na suché pánvičce, až začne jejich růžová košilka místy hnědnout. Pak je přesypeme na čistou utěrku, zabalíme a dlaněmi poválíme. Většina slupiček se tak uvolní. Oloupané oříšky přendáme do sekáčku a nahrubo posekáme (příp. i v mixéru nebo nožem).

Květák omyjeme, rozdělíme na větší růžičky, osolíme a uvaříme v páře do změknutí. Cca 6-8 minut. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Přidáme mléko, chilli a arašídové máslo. Vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Dle vlastní chuti doladíme solí a limetovou šťávou.

Květák rozdělíme na talíře, přelijeme arašídovým bešamelem, posypeme praženými arašídy a ozdobíme koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Halibut na másle s makovým risottem a fíky
další
Pikantní zeleninová polévka s houbičkami enoki a rýžovými nudlemi
předchozí
Halibut na másle s makovým risottem a fíky
další
Pikantní zeleninová polévka s houbičkami enoki a rýžovými nudlemi

Přidejte svůj komentář