0 0
Květák s arašídovým bešamelem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Květák s arašídovým bešamelem

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • květák – množství dle jeho velikosti a vašeho hladu
    • 40 g cizrnové mouky (nebo jiné pro bezlepkáře, případně pšeničné pro ty, kdo dietu neřeší)
    • 30 g másla
    • 2 vrchovaté lžíce arašídového másla
    • 1-2 dl mléka, množství záleží na použité mouce (mléko můžeme použít kravské i rostlinné)
    • hrst čerstvých arašídů
    • chilli paprička dle chuti
    • sůl dle chuti
    • limetová šťáva dne chuti
    • koriandr na ozdobení

    Postup:

    Arašídy opražíme na suché pánvičce, až začne jejich růžová košilka místy hnědnout. Pak je přesypeme na čistou utěrku, zabalíme a dlaněmi poválíme. Většina slupiček se tak uvolní. Oloupané oříšky přendáme do sekáčku a nahrubo posekáme (příp. i v mixéru nebo nožem).

    Květák omyjeme, rozdělíme na větší růžičky, osolíme a uvaříme v páře do změknutí. Cca 6-8 minut. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Přidáme mléko, chilli a arašídové máslo. Vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Dle vlastní chuti doladíme solí a limetovou šťávou.

    Květák rozdělíme na talíře, přelijeme arašídovým bešamelem, posypeme praženými arašídy a ozdobíme koriandrem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Halibut na másle s makovým risottem a fíky
    další
    Pikantní zeleninová polévka s houbičkami enoki a rýžovými nudlemi

    Přidejte svůj komentář