0 0
Květák zapečený s bešamelem a zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Květák zapečený s bešamelem a zeleninou

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 menší květák
    • 2 rajčata
    • 2 papriky (efektní je tmavě zelená, v tomto jídle je světle zelená a žlutá)
    • 2 lahůdkové cibulky

    Bešamel

    • 50 g másla
    • 4 lžíce hladké mouky
    • plnotučné mléko cca 1 – 2 dl
    • sůl, pepř, citronová šťáva, kari
    • máslo a strouhanka na vymazání pekáče

    Postup:

    Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v páře cca 8 minut. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Uvařený květák rozprostřeme do misky, poklademe rajčaty rozkrájenými na menší měsíčky, kousky paprik a lahůdkové cibulky.

    V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a sůl a zpěníme světlou jíšku. Okořeníme pepřem a kari a ještě chvilku zahříváme. Rozředíme mlékem a povaříme do zhoustnutí omáčky. Nakonec ochutíme citronovou šťávou a přelijeme přes zeleninu.

    V troubě předehřáté na 170 st. C zapečeme do zezlátnutí, cca 20 minut. Podáváme s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kořeněná květáková polévka
    další
    Vafle s jahodami a zakysanou smetanou

    Přidejte svůj komentář