0 0
Květákové kari s čapátí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Květákové kari s čapátí

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g květákových růžiček
  • 250 ml kokosového mléka
  • 60 g mraženého hrášku
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 1 plná lžička červené kari pasty
  • 1 vrchovatá lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • kůra z půlky bio citrónu
  • sůl
  • olej

Postup:

V kastrolu rozehřejeme olej (vzala jsem na pomoc pánev tajine) a me na něm na nudličky nakrájenou cibuli a česnek. Květák omyjeme, rozebereme na malé růžičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Orestovanou cibuli zasypeme kořením a přidáme i kari pastu. Koření necháme zpěnit a do kastrolu vysypeme nakrájenou mrkev. Chvilku opékáme a přidáme také květák. Za stálého míchání opékáme, až se všechny zelenina obalí kořením. Potom zalijeme kokosovým mlékem, přiklopíme a asi 8 minut dusíme. Přisypeme hrášek, osolíme a ochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Ještě přiklopíme a další 3 minuty dusíme.

Květákové kari skvěle chutná s plackami čapátí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Smetanový dort s broskvemi
další
Křehký tvarohový koláč s ořechy
předchozí
Smetanový dort s broskvemi
další
Křehký tvarohový koláč s ořechy

Přidejte svůj komentář