0 0
Květákové kari s čapátí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Květákové kari s čapátí

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 300 g květákových růžiček
    • 250 ml kokosového mléka
    • 60 g mraženého hrášku
    • 4 velké stroužky česneku
    • 1 velká cibule
    • 1 plná lžička červené kari pasty
    • 1 vrchovatá lžička kari koření
    • 1 lžička kurkumy
    • kůra z půlky bio citrónu
    • sůl
    • olej

    Postup:

    V kastrolu rozehřejeme olej (vzala jsem na pomoc pánev tajine) a me na něm na nudličky nakrájenou cibuli a česnek. Květák omyjeme, rozebereme na malé růžičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka.

    Orestovanou cibuli zasypeme kořením a přidáme i kari pastu. Koření necháme zpěnit a do kastrolu vysypeme nakrájenou mrkev. Chvilku opékáme a přidáme také květák. Za stálého míchání opékáme, až se všechny zelenina obalí kořením. Potom zalijeme kokosovým mlékem, přiklopíme a asi 8 minut dusíme. Přisypeme hrášek, osolíme a ochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Ještě přiklopíme a další 3 minuty dusíme.

    Květákové kari skvěle chutná s plackami čapátí.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Smetanový dort s broskvemi
    další
    Křehký tvarohový koláč s ořechy
    předchozí
    Smetanový dort s broskvemi
    další
    Křehký tvarohový koláč s ořechy

    Přidejte svůj komentář