Postup přípravy
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 300 g květákových růžiček
- 250 ml kokosového mléka
- 60 g mraženého hrášku
- 4 velké stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 1 plná lžička červené kari pasty
- 1 vrchovatá lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- kůra z půlky bio citrónu
- sůl
- olej
Postup:
V kastrolu rozehřejeme olej (vzala jsem na pomoc pánev tajine) a me na něm na nudličky nakrájenou cibuli a česnek. Květák omyjeme, rozebereme na malé růžičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Orestovanou cibuli zasypeme kořením a přidáme i kari pastu. Koření necháme zpěnit a do kastrolu vysypeme nakrájenou mrkev. Chvilku opékáme a přidáme také květák. Za stálého míchání opékáme, až se všechny zelenina obalí kořením. Potom zalijeme kokosovým mlékem, přiklopíme a asi 8 minut dusíme. Přisypeme hrášek, osolíme a ochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Ještě přiklopíme a další 3 minuty dusíme.
Květákové kari skvěle chutná s plackami čapátí.