0 0
Letní dezert z mascarpone s třešňovým želé

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Letní dezert z mascarpone s třešňovým želé

    Postup přípravy

    Nebudu vám lhát, ačkoliv je tento dezert nazván letním, není to nic pro dietáře. I když kravičky, které dávají mléko pro pravé italské mascarpone jsou na speciální kytičko-bylinkové dietě, výsledný produkt má 50% tuku, což je v kombinaci se šlehačkou doslova kalorická bomba. Ale děsně dobrá! 🙂

    Na 5 pohárků budeme potřebovat:

    • 250 g mascarpone
    • 200 ml šlehačky
    • 250 g vypeckovaných třešní (ovoce můžete zvolit dle vaší chuti)
    • 35 g moučkového cukru
    • šťáva z 1 limetky
    • šťáva z půlky pomeranče
    • 10 máslových sušenek
    • 1 balení práškové želatiny

    Postup:

    Želatinu namočíme dle návodu na sáčku do studené vody a zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit).

    Třešně omyjeme, vypeckujeme a dáme dusit do kastrolku s 15 g cukru (bez vody). Po chvilce rozmixujeme ponorným mixérem.

    Šlehačku ušleháme do tuha. Mascarpone promícháme s 20 g cukru a 1 lžíci krému zamícháme do jiné misky, do které jsme již odebrali 1 polévkovou lžíci rozpuštěné želatiny. Tento “vzorek” vrátíme zpátky do mascarpone a důkladně rozmícháme. Nakonec vmícháme i ušlehanou šlehačku.

    Zbylou želatinu smícháme s rozmixovanými třešněmi.

    Do skleniček rozdrobíme po dvou sušenkách a pokropíme je pomerančovou šťávou. Na sušenky dáme lžíci třešňového želé, rozdělíme na ně krém z mascarpone, uhladíme a navrch rozdělíme zbytek třešňové hmoty. Necháme v lednici aspoň hodinu vychladit.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Cuketový salát s hermelínem a schwarzwaldskou šunkou
    další
    Vepřové nudličky na žampiónech s hráškovou rýží

    Přidejte svůj komentář