0 0
Lilkový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lilkový salát

Postup přípravy

Sdílet

Zajímavá informace pro kuřáky: lilek obsahuje nejvíc nikotinu ze všech rostlin, které se dají zbaštit (možná proto se prapraEpypťané domnívali, že je jedovatý :)). Budete-li chtít však své tělo oblafnout lilkem, tak místo jedné cigarety musíte lilků spořádat asi pět 😀

  • 1 větší lilek
  • 1 velká lalhůdková cibulka
  • 100 g cherry rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 8 půlek sušených rajčat
  • 10 černých oliv
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • šťáva z půlky citronu
  • hladká mouka
  • olej
  • petrželka
  • růžové krémové balzamiko

Lilek omyjeme, nakrájíme na přibližně půl centimetrová kolečka, osolíme, opepříme a necháme na tácku odležet. Asi po půl hodině odsajeme vodu z lilkových koleček do ubrousků. Kolečka obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme na oleji. Necháme odkapat na ubrousku.

Do misky dáme opečený lilek, přidáme nakrájenou cibulku, na kousky nakrájená sušená rajčata, přepůlená cherry rajčátka a na kolečka nakrájené olivy. Česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a na troše oleje opečeme dorůžova. Poté nasypeme do salátu (bez oleje). Ve skleničce smícháme citronovou šťávu s trochou balsamika, solí a pepřem a nalijeme na salát. Promícháme.

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jahodový džem s rebarborou
další
Jahodová marmeláda s vanilkou
předchozí
Jahodový džem s rebarborou
další
Jahodová marmeláda s vanilkou

Přidejte svůj komentář