0 0
Lilkový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Lilkový salát

    Postup přípravy

    Zajímavá informace pro kuřáky: lilek obsahuje nejvíc nikotinu ze všech rostlin, které se dají zbaštit (možná proto se prapraEpypťané domnívali, že je jedovatý :)). Budete-li chtít však své tělo oblafnout lilkem, tak místo jedné cigarety musíte lilků spořádat asi pět 😀

    • 1 větší lilek
    • 1 velká lalhůdková cibulka
    • 100 g cherry rajčátek
    • 2 stroužky česneku
    • 8 půlek sušených rajčat
    • 10 černých oliv
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • šťáva z půlky citronu
    • hladká mouka
    • olej
    • petrželka
    • růžové krémové balzamiko

    Lilek omyjeme, nakrájíme na přibližně půl centimetrová kolečka, osolíme, opepříme a necháme na tácku odležet. Asi po půl hodině odsajeme vodu z lilkových koleček do ubrousků. Kolečka obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme na oleji. Necháme odkapat na ubrousku.

    Do misky dáme opečený lilek, přidáme nakrájenou cibulku, na kousky nakrájená sušená rajčata, přepůlená cherry rajčátka a na kolečka nakrájené olivy. Česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a na troše oleje opečeme dorůžova. Poté nasypeme do salátu (bez oleje). Ve skleničce smícháme citronovou šťávu s trochou balsamika, solí a pepřem a nalijeme na salát. Promícháme.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jahodový džem s rebarborou
    další
    Jahodová marmeláda s vanilkou

    Přidejte svůj komentář