0 0
Lilkový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Lilkový salát

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 1 lilek
    • 1 rajče
    • 4 půlky sušených rajčat naložených v oleji
    • 1 šalotka
    • 50 g balkánského sýru
    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • trochu citrónové šťávy
    • trochu hladké mouky
    • olej
    • sůl
    • zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu

    Postup:

    Lilek omyjeme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky. Poskládáme na tácek, osolíme a necháme minimálně půl hodiny vypotit. Potom šťávu odsajeme ubrouskem, plátky obalíme v mouce, lehce osolíme a osmažíme dozlatova na pánvi na troše oleje. Opečený lilek necháme okapat na ubrousku.

    Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Sušená rajčata a šalotku nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme dorůžova na trošce olivového oleje. Sýr nakrájíme na kostičky.

    Na talíře narovnáme lilek, na něj plátky rajčat, potom sušená rajčata, šalotku a posypeme česnekem, sýrem a zelenou cibulkou. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Minestrone
    další
    Tvarohový koláč s citronem a brusinkami
    předchozí
    Minestrone
    další
    Tvarohový koláč s citronem a brusinkami

    Přidejte svůj komentář