Postup přípravy
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 1 lilek
- 1 rajče
- 4 půlky sušených rajčat naložených v oleji
- 1 šalotka
- 50 g balkánského sýru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- trochu citrónové šťávy
- trochu hladké mouky
- olej
- sůl
- zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu
Postup:
Lilek omyjeme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky. Poskládáme na tácek, osolíme a necháme minimálně půl hodiny vypotit. Potom šťávu odsajeme ubrouskem, plátky obalíme v mouce, lehce osolíme a osmažíme dozlatova na pánvi na troše oleje. Opečený lilek necháme okapat na ubrousku.
Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Sušená rajčata a šalotku nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme dorůžova na trošce olivového oleje. Sýr nakrájíme na kostičky.
Na talíře narovnáme lilek, na něj plátky rajčat, potom sušená rajčata, šalotku a posypeme česnekem, sýrem a zelenou cibulkou. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou.