Ingredience
Korpus
- 100 g máslové sušenky
 - 40 g máslo
 Náplň
- 500 g mascarpone
 - 200 g šlehačka
 - 100 g zakysaná smetana
 - 50 g moučkový cukr
 - z 1 ks šťáva z limety
 - 1 lžička agarové vločky
 - z 0,5 ks kůra z limety
 A ještě
- jahody
 - maliny
 - borůvky
 - máta
 - 0,5 lžičky agarové vločky
 - strouhaný kokos
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Začneme tím, že si namočíme agar. Zvlášť do kastrůlku ten do náplně a zvlášť na pokapání ovoce. Oba do půl decky vody. Necháme nabobtnat.  | 
2 Hotovo  | Rozpustíme máslo. Sušenky rozsekáme v sekáčku nebo rozmixujeme, případně jinak rozdrtíme. Smícháme s máslem a natlačíme na dno malé dortové formy. Tu předtím buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem (alespoň po dně). Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 15 minut.  | 
3 Hotovo  | Kastrůlek se lžičkou agaru a půldeckou vody přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut. Pak přilijeme šťávu vymačkanou z celé limety a důkladně promícháme. Stáhneme z plotny.  | 
4 Hotovo  | Šlehačku s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem dotuha. Mascarpone smícháme smícháme s kůrou nastrouhanou z limety a se zakysankou. Následně vmícháme našlehanou šlehačku. Odebereme dvě lžíce této směsi a svižně jí promícháme se svařeným agarem. Hned vyklopíme zpátky do smetanové směsi a elektrickým šlehačem důkladně promixujeme. Vylijeme na korpus a uhladíme. Necháme aspoň 3 hodiny ztuhnout v lednici.  | 
5 Hotovo  | Poté obruč z dortu uvolníme a na strany přilepíme kokosovou drť. Vždy si trochu kokosu nabereme do dlaně a přitiskneme na dort.  | 
6 Hotovo  | Potom zase pět minut povaříme v půl deci vody zbylý agar. Každý kousek ovoce v agaru smočíme a naaranžujeme na dort. Za prvé se agarem přilepí, a za druhé jen tak neoschne.  | 










