Ingredience
- 150 g hladká mouka
 - 100 g máslo
 - 50 g moučkový cukr
 - 1 žloutek
 - vanilka
 - špetka sůl
 - 6 tvrdé jednobarevné bonbóny bez náplně
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Mouku a cukr přesejeme, smícháme se solí a studeným máslem pokrájeným na kostičky. Rukama, nebo ještě lépe kuchyňským robotem, rychle vytvoříme drobenku. Tak, aby se všechny ingredience propojily a zhrudkovatěly. Pak přidáme žloutek a zpracujeme v těsto. Počínáme si rychle, abychom máslo v dlaních zbytečně nezahřívali. Z připraveného těsta ukoulíme hroudu a spláneme jí na silnější placku (bude se nám následně líp vyvalovat). Zabalíme jej do fresh fólie nebo mikrotenu a necháme odpočinout v lednici aspoň půl hodinu, ale klidně přes noc.  | 
2 Hotovo  | Do silnějšího igelitového sáčku dáme rozbalené bonbóny a paličkou na maso je roztříštíme na drobné kousky. Těsto vytáhneme z lednice a necháme chvilku povolit. Potom na desce kuchyňské linky rozvalujeme části těsta na placky silné cca 2-3 mm (je-li to potřeba, trošku podsypáváme hladkou moukou) a větší formičkou vykrajujeme kytičky. Uprostřed nich pak vykrojíme ještě menší tvary. Kytičky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem (ten je nezbytný) a do vzniklého otvoru lžičkou nasypeme hromádku rozdrcených bonbónů.  | 
3 Hotovo  | Vložíme do trouby roztopené na 170 st. C a pečeme cca 10 minut, až začnou okraje jemně růžovět. Necháme zchladnout na papíře.  | 












