0 0
Mandlové perníčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mandlové perníčky

Postup přípravy

Sdílet

Těmito vánočními perníčky obohatil náš repertoár Filip R., jeden z výherců naší soutěže se Zomato 🙂

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g medu
  • 100 g mandlí + mandle na ozdobu (také oloupané)
  • 70 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kůra z bio citronu
  • perníkové koření
  • vejce na potření

Postup:

Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Vysypeme je na ubrousek a necháme zaschnout. Umeleme na strouhankovém strojku. Smícháme s mouku, cukrem a práškem do pečiva, nastrouhanými mandlemi, vejcem, kořením a citronovou kůrou. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s medem. Necháme chvilku zchladnout a promícháme s vejcem a rumem.  Do sypké směsi nalijeme tekutou směs a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fresh fólie a necháme v lednici odpočinout.

Vyválíme na placku, vykrájíme požadované tvary, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkou mandle. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 5-7 minut.

Uložíme do papírové krabice a necháme za oknem pár dní zvláčnět.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Opět jsme vařily pro časopis Bylinky revue
další
Bramborové placky s kapustovou polévkou
předchozí
Opět jsme vařily pro časopis Bylinky revue
další
Bramborové placky s kapustovou polévkou

Přidejte svůj komentář