0 0
Mandlové perníčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mandlové perníčky

    Postup přípravy

    Těmito vánočními perníčky obohatil náš repertoár Filip R., jeden z výherců naší soutěže se Zomato 🙂

    • 250 g hladké mouky
    • 125 g medu
    • 100 g mandlí + mandle na ozdobu (také oloupané)
    • 70 g másla
    • 50 g cukru
    • 1 vejce
    • 1 lžíce rumu
    • 1/2 prášku do pečiva
    • kůra z bio citronu
    • perníkové koření
    • vejce na potření

    Postup:

    Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Vysypeme je na ubrousek a necháme zaschnout. Umeleme na strouhankovém strojku. Smícháme s mouku, cukrem a práškem do pečiva, nastrouhanými mandlemi, vejcem, kořením a citronovou kůrou. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s medem. Necháme chvilku zchladnout a promícháme s vejcem a rumem.  Do sypké směsi nalijeme tekutou směs a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fresh fólie a necháme v lednici odpočinout.

    Vyválíme na placku, vykrájíme požadované tvary, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkou mandle. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 5-7 minut.

    Uložíme do papírové krabice a necháme za oknem pár dní zvláčnět.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Opět jsme vařily pro časopis Bylinky revue
    další
    Bramborové placky s kapustovou polévkou

    Přidejte svůj komentář