0 0
Marinovaná panenka na kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Marinovaná panenka na kari

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    •  1 větší vepřová panenka
    • 4 rozvětvené snítky saturejky
    • 1,5 dl kefíru
    • 1 lžíce oleje

    Omáčka

    • 3 stroužky česneku
    • 1 šalotka
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 1/2 chilli papričky
    • 1/2 lžičky hladké mouky
    • čerstvě mletý pepř
    • sůl

    Příloha

    • 1 hrnek quinoi
    • 2 hrnky vody
    • 1 kostka bio zeleninového bujónu
    • 1/2 hrnečku mraženého hrášku

    Postup:

    Panenku odblaníme a odkrájíme tučné kousky. V misce smícháme kefír s olejem a přidáme omyté snítky saturejky. Panenku vložíme do marinády a smočíme jí ze všech stran. Necháme aspoň 4 hodiny odpočívat. Za tu dobu ji několikrát otočíme.

    Když je panenka namarinovaná, nakrájíme šalotku a česnek na plátky a chilli na maličké kousíčky. Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Pak ji přecedíme a ještě propláchneme tekoucí vodou. Vrátíme do hrnce, dolijeme vodu, přidáme rozdrobený bujón a hrášek a 10 minut povaříme. Stáhneme z plotny a neště necháme 10 minut pod pokličkou odpočívat.

    Předehřejeme troubu na 200 st. C. Panenku vytáhneme z marinády, ze všech stran osolíme a vložíme do pánve s trochou rozpáleného oleje. Ze všech stran ji zprudka opečeme a vložíme do pekáčku, který jsme vystlali alobalem. Strčíme do rozpálené trouby a 10 minut pečeme. Poté panenku zabalíme do rozpáleného alobalu a necháme ji 8 minut v horkém pekáči odpočívat, teď už mimo troubu.

    V mezičase do horkého výpeku v pánvi nasypeme šalotku s česnekem a chilli a orestujeme dozlatova. Vlijeme marinádu, ochutíme sojovkou, kari kořením, pepřem a případně trochou soli a povaříme. Mouku rozmícháme s deckou vody a nalijeme do omáčky. Ještě chvíli povaříme do zahoustnutí. Případně naředíme vodou. Omáčku na porce přecedíme přes cedníček.

    Panenku rozbalíme a nakrájíme ji na silnější plátky. Puštěnou šťávu nalijeme k omáčce.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tvarohový nákyp s jablky
    další
    Krémová cibulačka

    Přidejte svůj komentář