• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Marinované vepřové nudličky s brokolicí dušené v kokosovém mléce s rýží basmati
0 0
Marinované vepřové nudličky s brokolicí dušené v kokosovém mléce s rýží basmati

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Marinované vepřové nudličky s brokolicí dušené v kokosovém mléce s rýží basmati

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Maso v marinádě

    • 3 větší vepřové řízky
    • 3 lžíce sojové omáčky Kikkoman
    • 3 lžíce oleje
    • 1 lžíce kokosové moučky
    • 1 lžíce ústřičné omáčky
    • 1 lžíce kremžské hořčice

    Na následnou úpravu masa

    • 200 ml kokosového mléka
    • 4 růžičky brokolice
    • asi 10 cm pórku
    • 1 lžička hrubozrnného kari koření
    • kokosový olej

    Rýže

    • 1 hrnek rýže basmati
    • 3 lžíce másla
    • sůl

    Postup:

    V misce smícháme olej s hořčicí, ústřičnou omáčkou, sojovou omáčkou a kokosovou moučkou a do marinády vmícháme na slabé nudličky pokrájené maso. Překryjeme fresh folií a necháme odležet v lednici alespoň hodinu.

    Brokolici omyjeme, košťálky nakrájíme na kolečka a odložíme na jeden talíř. Přidáme k nim na kousky nakrájený pórek. Zbylé maličké růžičky odložíme na jiný talířek.

    V pánvi rozehřejeme kokosový olej a zprudka na něm opečeme namarinované maso. Přidáme kari a kokosové mléko, přiklopíme poklicí a dusíme asi 20 minut. Potom přidáme pórek s kousky brokolicových košťálků a chvilku dusíme. Dvě minuty před koncem přípravy přisypeme i brokolicové růžičky.

    V mezičase uvaříme rýži. Odměřenou rýži několikrát propláchneme vodou. Poslední vodu slijeme, přilijeme jeden a půl násobek vody čisté, osolíme a na rozptylovači plamene uvaříme doměkka. Trvá to cca 12 minut. Rýži stáhneme z plamene, navrch položíme 3 kousky másla, přiklopíme pokličkou a necháme rozpustit. Před podáváním promícháme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Makový dort s pudinkem
    další
    Palačinky s hlívou ústřičnou a volským okem

    Přidejte svůj komentář