0 0
Máslové sušenky s levandulí a mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Máslové sušenky s levandulí a mandlemi

Postup přípravy

Sdílet

Na cca 100 ks budeme potřebovat:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru písku
  • 200 g změklého másla
  • kvítky z 10 stonků levandule
  • kůra z 1 bio citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce (vejce rozšleháme vidličkou a kousíček si schováme na potření sušenek)
  • špetka soli
  • hrst oloupaných  mandlí

Postup:

Máslo s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem, aby se dohromady propojili. Potom přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, odrané kvítky levandule, kůru z omytého citronu a špetku soli. Rukama vypracujeme vláčné těsto. Dáme do mikrotenu do lednice aspoň na hodinu odpočinout. Potom odkrajujeme kousky, které na vále vyválíme válečkem na placku 5 mm vysokou a vykrajujeme vykrajovátkem požadované tvary (vál můžeme lehce vysypat hladkou moukou a těsto přikrýt fresh folii, práci nám to značně ušetří).

Plech vyložíme pečícím papírem a na papír vyskládáme vykrájené sušenky. Můžeme je ozdobit buď půlkou mandle, pak si doprostřed každé uděláme kapičku z vejce a vmáčkneme mandli nebo mandle posekáme, sušenky potřeme vejcem a posypeme kousky mandlí.

Troubu předehřejeme na 190 st. C a sušenky pečeme 6-7 minut, do té doby, co začnou okraje zlátnout.

Sušenky zabalené do celofánu, ozdobené snítkou levandule, mohou být i originálním dárečkem.

sus

sušenky

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Gomasio
další
Vláčný jablečný koláč
předchozí
Gomasio
další
Vláčný jablečný koláč

Přidejte svůj komentář