0 0
Máslové sušenky s levandulí a mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Máslové sušenky s levandulí a mandlemi

    Postup přípravy

    Na cca 100 ks budeme potřebovat:

    • 400 g hladké mouky
    • 150 g cukru písku
    • 200 g změklého másla
    • kvítky z 10 stonků levandule
    • kůra z 1 bio citronu
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
    • 2 vejce (vejce rozšleháme vidličkou a kousíček si schováme na potření sušenek)
    • špetka soli
    • hrst oloupaných  mandlí

    Postup:

    Máslo s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem, aby se dohromady propojili. Potom přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, odrané kvítky levandule, kůru z omytého citronu a špetku soli. Rukama vypracujeme vláčné těsto. Dáme do mikrotenu do lednice aspoň na hodinu odpočinout. Potom odkrajujeme kousky, které na vále vyválíme válečkem na placku 5 mm vysokou a vykrajujeme vykrajovátkem požadované tvary (vál můžeme lehce vysypat hladkou moukou a těsto přikrýt fresh folii, práci nám to značně ušetří).

    Plech vyložíme pečícím papírem a na papír vyskládáme vykrájené sušenky. Můžeme je ozdobit buď půlkou mandle, pak si doprostřed každé uděláme kapičku z vejce a vmáčkneme mandli nebo mandle posekáme, sušenky potřeme vejcem a posypeme kousky mandlí.

    Troubu předehřejeme na 190 st. C a sušenky pečeme 6-7 minut, do té doby, co začnou okraje zlátnout.

    Sušenky zabalené do celofánu, ozdobené snítkou levandule, mohou být i originálním dárečkem.

    sus

    sušenky

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Gomasio
    další
    Vláčný jablečný koláč

    Přidejte svůj komentář