0 0
Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce

Postup přípravy

Sdílet

Na cca 11 kroket budeme potřebovat:

  • 300 g mletého vepřového masa
  • 50 g jemně strouhaného celeru
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 větvička rozmarýny
  • 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička oleje
  • sůl, chilli

Rajčatová omáčka

  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml rajčatové passaty
  • 400 ml vody
  • větvička rozmarýny
  • sůl
  • olej

Postup:

Maso dáme do misky, smícháme s prolisovaným česnekem, posekanou rozmarýnou, jemně nastrouhaným celerem, solí, moukou, olejem chilli kořením a vejcem. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota.

V kastrolu rozpálíme trochu oleje, hladinu asi půl centimetru. Z masové směsi uděláme 10 – 11 kuliček, o průměru přibližně 4 cm a v oleji je ze všech stran opečeme. Potom je narovnáme na jednu stranu a do volného prostoru nasypeme na kousky pokrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Zalijeme rajčatovým pyré a vodou, přidáme větvičku rozmarýny a přiklopíme pokličkou. Za občasného promíchávání dusíme na rozptylovači plamene 35 – 40 minut. Dle chuti přisolíme nebo přisladíme.

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kachní polévka se zeleninou a nudličkami
další
Schwarzwaldská křenová rolka s ořechy
předchozí
Kachní polévka se zeleninou a nudličkami
další
Schwarzwaldská křenová rolka s ořechy

Přidejte svůj komentář