0 0
Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na cca 11 kroket budeme potřebovat:

    • 300 g mletého vepřového masa
    • 50 g jemně strouhaného celeru
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 větvička rozmarýny
    • 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
    • 1 vejce
    • 1 lžička oleje
    • sůl, chilli

    Rajčatová omáčka

    • 1 větší cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 600 ml rajčatové passaty
    • 400 ml vody
    • větvička rozmarýny
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Maso dáme do misky, smícháme s prolisovaným česnekem, posekanou rozmarýnou, jemně nastrouhaným celerem, solí, moukou, olejem chilli kořením a vejcem. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota.

    V kastrolu rozpálíme trochu oleje, hladinu asi půl centimetru. Z masové směsi uděláme 10 – 11 kuliček, o průměru přibližně 4 cm a v oleji je ze všech stran opečeme. Potom je narovnáme na jednu stranu a do volného prostoru nasypeme na kousky pokrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Zalijeme rajčatovým pyré a vodou, přidáme větvičku rozmarýny a přiklopíme pokličkou. Za občasného promíchávání dusíme na rozptylovači plamene 35 – 40 minut. Dle chuti přisolíme nebo přisladíme.

    Podáváme s těstovinami nebo rýží.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Kachní polévka se zeleninou a nudličkami
    další
    Schwarzwaldská křenová rolka s ořechy
    předchozí
    Kachní polévka se zeleninou a nudličkami
    další
    Schwarzwaldská křenová rolka s ořechy

    Přidejte svůj komentář