0 0
Masové pappardelle v bešamelové omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Masové pappardelle v bešamelové omáčce

    Postup přípravy

    Z názvu receptu začíná být zřejmý přesah kuchyně italské do té francouzské. Jde proto o modernější recept, kterému prostě podlehnete.

    Suroviny pro dva jedlíky:

    • 100g másla
    • 100g hladké mouky
    • 1l horkého mléka
    • špetka muškátového oříšku
    • 300g mletého hovězího masa a obsahem tuku nad 20%
    • těstoviny dle výběru (gnocchi, pappardelle, tagliatelle)
    • sůl a pepř

    Bešamel: rozpusťte máslo na pánvi a až začne pobublávat, přidejte mouku. Rychle míchejte aby se vám nevytvářely hrudky. Restujte při vysoké teplotě dozlatova, ale nedovolte, aby se směs spálila. Přilejte mléko a bez přestání míchejte, dokud omáčka nezačne bublat. Přidejte špetku soli a muškátového oříšku. Zakryjte pánev a vařte 10-15 minut. Z času na čas promíchejte, aby se hmota nelepila na pánev, dokud omáčka nezhoustne.

    Na druhé pánvi zatím opečte mleté maso. Stačí přidat trochu soli a pepře. V tomto případě bude masová chuť příjemně prostupovat tou bešamelovou, proto není potřeba nijak kořenit. Osobně přidávám ještě na půlměsíčky nakrájenou salsicciu. Je možné, že vám zůstala ještě z předchozího receptu Pasta ricotta e salsiccia, tak ji dobře zužitkujete.

    Mezitím dejte vařit těstoviny, jak jinak než do stavu al dente. Až budou hotové, sceďte a s troškou vody z těstovin přidejte k masu na pánev a promíchejte. Rovnou přilejte i bešamelovou omáčku a znova promíchete.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Pasta ricotta e salsiccia
    další
    Spaghetti Bolognese

    Přidejte svůj komentář