0 0
Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

Matcha kešunéza

  • 200 g kešu natural
  • 2 šalotky
  • 2 porce matcha čaje
  • 1 – 1,5 dl vody
  • šťáva z půlky menšího citrónu
  • krémové balzamiko dle chuti (1-2 lžičky)
  • sůl dle chuti
  • chilli koření dle chuti

Parmazánové muffiny

Postup:

Kešu oříšky namočíme den předem do chladné vody tak, aby byly zcela potopené. Druhý den vodu slijeme, kešu propláchneme čistou vodou a přesypeme do mixéru. Přidáme vodu, nahrubo pokrájenou šalotku, citrónovou šťávu a matcha vysypaný z pytlíčků. Rozmixujeme na jemnou kaši, dochutíme balzamikem, solí a chilli kořením.

Podáváme jako dip k zelenině, chipsům anebo všude, kde používáme běžnou majolku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krůtí medailonky s máslovou zeleninou
další
Bramborové placičky
předchozí
Krůtí medailonky s máslovou zeleninou
další
Bramborové placičky

Přidejte svůj komentář