0 0
Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny

    Postup přípravy

    Sdílet

    Co budeme potřebovat:

    Matcha kešunéza

    • 200 g kešu natural
    • 2 šalotky
    • 2 porce matcha čaje
    • 1 – 1,5 dl vody
    • šťáva z půlky menšího citrónu
    • krémové balzamiko dle chuti (1-2 lžičky)
    • sůl dle chuti
    • chilli koření dle chuti

    Parmazánové muffiny

    Postup:

    Kešu oříšky namočíme den předem do chladné vody tak, aby byly zcela potopené. Druhý den vodu slijeme, kešu propláchneme čistou vodou a přesypeme do mixéru. Přidáme vodu, nahrubo pokrájenou šalotku, citrónovou šťávu a matcha vysypaný z pytlíčků. Rozmixujeme na jemnou kaši, dochutíme balzamikem, solí a chilli kořením.

    Podáváme jako dip k zelenině, chipsům anebo všude, kde používáme běžnou majolku.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Krůtí medailonky s máslovou zeleninou
    další
    Bramborové placičky
    předchozí
    Krůtí medailonky s máslovou zeleninou
    další
    Bramborové placičky

    Přidejte svůj komentář