0 0
Medová smažená cuketa s bramborovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medová smažená cuketa s bramborovým salátem

Postup přípravy

Sdílet

Na 2 porce budeme potřebovat:

Jednoduchý bramborový salát

  • 4 brambory
  • 2 sterilované okurky
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 2 lžíce majolky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička medové hořčice
  • citronová šťáva
  • sůl

Cuketa

  • 1 střední cuketa
  • 1 vejce
  • trocha mléka
  • 1 lžíce medové hořčice
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • olej

Postup:

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, 8-9 minut a poté zchladíme ve studené vodě po dobu 2 minut. Naklepeme skořápku a oloupeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou okurku. Majolku smícháme se smetanou, hořčicí, trochou citronové šťávy a soli. Přelijeme přes brambory a promícháme.

Mezitím, co se nám vaří brambory, omyjeme cuketu, nakrájíme jí na cca půl centimetrové plátky, osolíme a necháme vypotit. Potom otřeme do papírového ubrousku. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé strouhanku a ve třetí vidličkou našleháme vejce s trochou mléka, medovou hořčicí a solí. Plátky osušené cukety obalíme v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Nepečený čokoládový dort s banány a pomerančovým želé
další
Polévka z dýně Hokaido s ovocem a kokosovým mlékem
předchozí
Nepečený čokoládový dort s banány a pomerančovým želé
další
Polévka z dýně Hokaido s ovocem a kokosovým mlékem

Přidejte svůj komentář