0 0
Medová smažená cuketa s bramborovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Medová smažená cuketa s bramborovým salátem

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    Jednoduchý bramborový salát

    • 4 brambory
    • 2 sterilované okurky
    • 1 vejce uvařené natvrdo
    • 2 lžíce majolky
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžička medové hořčice
    • citronová šťáva
    • sůl

    Cuketa

    • 1 střední cuketa
    • 1 vejce
    • trocha mléka
    • 1 lžíce medové hořčice
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, 8-9 minut a poté zchladíme ve studené vodě po dobu 2 minut. Naklepeme skořápku a oloupeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou okurku. Majolku smícháme se smetanou, hořčicí, trochou citronové šťávy a soli. Přelijeme přes brambory a promícháme.

    Mezitím, co se nám vaří brambory, omyjeme cuketu, nakrájíme jí na cca půl centimetrové plátky, osolíme a necháme vypotit. Potom otřeme do papírového ubrousku. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé strouhanku a ve třetí vidličkou našleháme vejce s trochou mléka, medovou hořčicí a solí. Plátky osušené cukety obalíme v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Nepečený čokoládový dort s banány a pomerančovým želé
    další
    Polévka z dýně Hokaido s ovocem a kokosovým mlékem

    Přidejte svůj komentář