0 0
Medové bonbóny se semínky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medové bonbóny se semínky

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • 100 g dýňových semínek
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g sezamových semínek
  • 3 lžíce medu

Postup:

Dýňová a slunečnicová semínka nahrubo nadrtíme v mixéru (každá zvlášť). Potom všechna semínka smícháme a opražíme na větší suché pánvi nebo kastrolu, až začnou vonět. Stále je prohazujeme a mícháme, aby se nepřipálila. Když jsou orestovaná, přidáme k nim med a mícháme, až se jím všechna semínka obalí. Stáhneme z plotny.

Připravíme si větší kus pečícího papíru, váleček a kolečkový kráječ na pizzu. Papír v polovině přehneme, roztáhneme a na jednu polovinu přemístíme medová semínka. Přiklopíme druhou půlkou papíru a rozválíme válečkem na placku. Na správně rozválená semínka se papír už nechytá. Kráječem nakrájíme na kostičky a zchladlé bonbóny uložíme v uzavíratelné krabičce. Rychle spotřebujeme, protože mají tendenci měknout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vegetariánské tartaletky bolognese
další
Řezy s mákem a jablíčky
předchozí
Vegetariánské tartaletky bolognese
další
Řezy s mákem a jablíčky

Přidejte svůj komentář