0 0
Medové perníčky ze žitné mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Medové perníčky ze žitné mouky

    Postup přípravy

    Sdílet

    I když perníčky nejsou cukrovím, které bychom pravidelně na Vánoce pekli, přesto jsem neodolala pokušení zkusit je upéct ze žitné mouky 🙂

    Na 70 malých perníčkových hvězdiček budeme potřebovat:

    • 100 g žitné mouky
    • 40 g medu
    •  35 g rozpuštěného másla
    • 30 g moučkového cukru
    • 1 žloutek + 1 lžíce bílku (+ zbylý bílek na potření)
    • 1 plná lžička perníkového koření
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • špetka soli
    • oloupané mandle na ozdobení

    Postup:

    V misce smícháme mouku s cukrem, solí, koření a jedlou sodou. Přidáme med, rozpuštěné máslo, žloutek a důkladně zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout v lednici. Potom vyválíme placku, vykrájíme hvězdičky, potřeme vaječným bílkem a ozdobíme oloupanými mandlemi.

    Pečeme v troubě předehřáté na 170 st. C cca 8-10 minut. Perníčky jsou po upečení křupavé. Takže šup s nimi do krabice a do chladu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory
    další
    Špenátový krém s uzeným lososem
    předchozí
    Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory
    další
    Špenátový krém s uzeným lososem

    Přidejte svůj komentář