0 0
Medové perníčky ze žitné mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medové perníčky ze žitné mouky

Postup přípravy

Sdílet

I když perníčky nejsou cukrovím, které bychom pravidelně na Vánoce pekli, přesto jsem neodolala pokušení zkusit je upéct ze žitné mouky 🙂

Na 70 malých perníčkových hvězdiček budeme potřebovat:

  • 100 g žitné mouky
  • 40 g medu
  •  35 g rozpuštěného másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 žloutek + 1 lžíce bílku (+ zbylý bílek na potření)
  • 1 plná lžička perníkového koření
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • oloupané mandle na ozdobení

Postup:

V misce smícháme mouku s cukrem, solí, koření a jedlou sodou. Přidáme med, rozpuštěné máslo, žloutek a důkladně zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout v lednici. Potom vyválíme placku, vykrájíme hvězdičky, potřeme vaječným bílkem a ozdobíme oloupanými mandlemi.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 st. C cca 8-10 minut. Perníčky jsou po upečení křupavé. Takže šup s nimi do krabice a do chladu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory
další
Špenátový krém s uzeným lososem
předchozí
Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory
další
Špenátový krém s uzeným lososem

Přidejte svůj komentář