0 0
Meruňková marmeláda s jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Meruňková marmeláda s jahodami

    Postup přípravy

    Jestli si během léta přivodíte spáleniny od sluníčka, můžete si vyrobit zklidňující meruňkový obklad. Na 2 meruňky 1 lžíce olivého oleje. Vypeckovat, rozmačkat, smíchat a natřít. Netuším, jestli vám to pomůže, ale tutově budete k sežrání 😀

    Na 4 střední skleničky budeme potřebovat:

    • 700 g vypeckovaných meruňek
    • 300 g jahod
    • 350 g cukru krupice
    • 1 Gelfix 3:1

    Postup:

    Meruňky omyjeme, vypeckujeme a dáme do kastrolu. Přidáme k nim omyté jahody. Máme-li plyn, kastrol položíme na rozptylovací mřížku. Když se meruňky s jahodami prohřejí, rozmixujeme je ponorným mixérem a nasypeme k nim Gelfix rozmíchaný se dvěma lžícemi cukru z odváženého množství. Důkladně promícháme a necháme asi minutu povařit. Potom přidáme zbytek cukru a vaříme ještě asi 4 minuty. Hotovou marmeládu přelijeme do vyvařených skleniček, okraje skleničky otřeme nejdříve mokrým a pak suchým hadříkem, zavíčkujeme a otočíme na pár minut nohama vzhůru. Všechno nádobí, co přijde do styku s marmeládou nejdříve vyvaříme v horké vodě.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zeleninová směs z jednoho hrnce
    další
    Bramborové hranolky

    Přidejte svůj komentář