0 0
Meruňkový drobenkový koláč z celozrnné mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Meruňkový drobenkový koláč z celozrnné mouky

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na koláčovou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    • 240 g celozrnné mouky
    • 110 g másla
    • 80 g třtinového cukru
    • 20 g jemných ovesných vloček
    • 1 vejce
    • 1 prášek do pečiva
    • špetka soli
    • 10 velkých meruněk
    • 20 g třtinového cukru

    Postup:

    Z mouky, chladného másla, cukru, vloček, prášku do pečiva, soli a vejce užmouláme lehce nekompaktní těsto. Pětinu z něj oddělíme a v mikrotenovém sáčku vložíme na chvíli do mrazáku. Zbytek těsta namačkáme do vymazané a vysypané (nebo vyložené pečícím papírem) formy. Okraje vytáhneme trochu do výšky. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a rozčtvrtíme. Hustě vedle sebe je poklademe po koláči a posypeme cukrem. Můžeme také pokapat rumem. Zbytek těsta vyndáme z mrazáku a na hrubém struhadle nastrouháme na meruňky.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Slané koláčky s ančovičkami a karamelizovanou cibulí
    další
    Sladkokyselé krůtí kousky se zeleninou a tagliatelle
    předchozí
    Slané koláčky s ančovičkami a karamelizovanou cibulí
    další
    Sladkokyselé krůtí kousky se zeleninou a tagliatelle

    Přidejte svůj komentář