0 0
Měšce z listového těsta plněné hruškami dušenými v koňaku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Měšce z listového těsta plněné hruškami dušenými v koňaku

    Postup přípravy

    V pátek, den před START it! konferencí v Makro akademie, mi kurýr přivezl balíček. Jaké bylo mé překvapení, když z něj na mě vykoukly 2 hrušky, 1 žervé,  balíček brusinek a balíček ořechů. A taky obálka s dopisem. V dopise byla zpráva od organizátora konference Chefstarter.cz, abych přidala maximálně 4 další přísady a vytvořila originální svačinku 😀

    Na 12 měšců budeme potřebovat:

    • 2 rozválená listová těsta
    • 2 hrušky
    • 1 žervé
    • 10 vyloupaných vlašských ořechů
    • 5 lžic koňaku
    • hrst brusinek
    • 1 lžička třtinového cukru
    • šťáva z půlky citronu

    Postup:

    Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přesypeme do kastrůlku, přidáme koňak, posekané ořechy a brusinky. Přikryjeme pokličkou a dusíme. Když je koňak vydušený, ochutnáme a případně dochutíme cukrem a citronem. Směs necháme vychladnout.

    Mezitím si rozpálíme troubu na 200 st. C a připravíme si listové těsto. Těsto vyndáme z obalů, rozprostřeme i s pečícím papírem po stole a přesahující konce pečícího papíru nastříháme na proužky, které podélně 2x přehneme. Vzniknou nám tím „stuhy“ na zavázání měšců. Těsto rádýlkem rozkrojíme podélně na poloviny a příčně na třetiny. Z každého těsta nám tím vznikne 6 čtverců.

    Doprostřed každého čtverce dáme vrchovatou lžíci zchladlých hrušek. Prsty uchopíme rohy čtverců a zvedneme nahoru. Co nejelegantněji k sobě stáhneme volné okraje, přimáčkneme a převážeme papírovou stuhou.

    Dáme do trouby a upečeme dozlatova, přibližně 12 minut.

    kolaz-mesec

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Mrkvový salát s jablíčkem
    další
    Konference START it! v Makro akademie

    Přidejte svůj komentář