0 0
Měšce z listového těsta s mletým masem a kapustou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Měšce z listového těsta s mletým masem a kapustou

    Postup přípravy

    V měšcích se vždycky schovávaly poklady, nejčastěji zlato. Nejinak je tomu v případě těchto měšců. Kapusta je díky svým vlastnostem opravdovým zlatem pro naše zdraví 😛

    Na 6 měšců budeme potřebovat:

    • 1 plát listového těsta
    • 250 g mletého vepřového masa
    • 100 g kapustových listů
    • 20 g pistácií
    • 3 snítky tymiánu
    • 3 lžičky dijonské hořčice
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 dl suchého bílého vína
    • sůl, pepř
    • olej
    • vejce na potření měšců, budete-li chtít

    Postup:

    Kapustu omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Potom necháme okapat a nakrájíme na drobné kousky.

    Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje dorůžova. Přidáme maso a za stálého promíchávání a rozdělování kousků od sebe zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme kapustu, tymián, sůl, pepř a sekané pistácie. Promícháme, přiklopíme pokličkou a víno vydusíme. Vytáhneme snítky tymiánu a směs necháme zchladnout.

    Těsto si i s pečícím papírem rozprostřeme po stole a rádýlkem rozkrájíme na 6 čtverců. Podélně rozkrojíme na poloviny a příčně na třetiny. Každý díl potřeme trochou dijonské hořčice. Na namazané kousky těsta lžící nandáme hromádky směsi a úhledně přitáhneme protilehlé rohy k sobě a ještě nařasíme kraje těsta.

    Z pečícího papíru můžeme odstřihnout volné okraje a udělat z něj stužky, kterými měšce zavážeme. Pokud máte rádi těsto lesklé, potřete rozkvedlaným vejcem.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Konopné produkty firmy Carun
    další
    Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

    Přidejte svůj komentář