0 0
Mexická směs s cuketou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mexická směs s cuketou

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 150 g uvařených červených fazolí
  • 100 g malé cukety
  • 100 g mraženého hrášku
  • 3 střední brambory
  • 2 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 zelená tlustostěnná paprika
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička maizeny
  • 1 dl vody
  • trocha sojovky
  • chilli koření dle chuti
  • sůl

Postup:

Červené fazole propláchneme vodou, necháme máčet přes noc. Ráno vodu vyměníme a fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Trvá to skoro hodinu a půl. Doporučuju proto vařit vždy celý sáček, vychladlý zbytek naporcovat do pytlíků a uchovat v mrazáku na další využití. Pokud nechcete ztráce čas s přípravou fazolí, zkuste použít konzervičku. Naložené fazole ale přidejte do jídla až před koncem úpravy.

V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem mírně dozlatova. Přidáme brambory pokrájené na kostičky, fazole a dál restujeme. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kousky a přidáme do kastrolu spolu s pokrájenou paprikou a cuketou. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Po pár minutách přihodíme hrášek, okořeníme a osolíme. Ochutnáme brambor, jestli už je měkký. Přibližně 3 minuty před koncem úpravy smícháme vodu s maizenou a sojovkou a vlijeme do směsi. Promícháme a necháme ještě chvilinku podusit.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory
další
Ovocná klevela s perníkovým kořením
předchozí
Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory
další
Ovocná klevela s perníkovým kořením

Přidejte svůj komentář