0 0
Mexická směs s cuketou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mexická směs s cuketou

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 150 g uvařených červených fazolí
    • 100 g malé cukety
    • 100 g mraženého hrášku
    • 3 střední brambory
    • 2 velká rajčata
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 zelená tlustostěnná paprika
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1 lžička maizeny
    • 1 dl vody
    • trocha sojovky
    • chilli koření dle chuti
    • sůl

    Postup:

    Červené fazole propláchneme vodou, necháme máčet přes noc. Ráno vodu vyměníme a fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Trvá to skoro hodinu a půl. Doporučuju proto vařit vždy celý sáček, vychladlý zbytek naporcovat do pytlíků a uchovat v mrazáku na další využití. Pokud nechcete ztráce čas s přípravou fazolí, zkuste použít konzervičku. Naložené fazole ale přidejte do jídla až před koncem úpravy.

    V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem mírně dozlatova. Přidáme brambory pokrájené na kostičky, fazole a dál restujeme. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kousky a přidáme do kastrolu spolu s pokrájenou paprikou a cuketou. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Po pár minutách přihodíme hrášek, okořeníme a osolíme. Ochutnáme brambor, jestli už je měkký. Přibližně 3 minuty před koncem úpravy smícháme vodu s maizenou a sojovkou a vlijeme do směsi. Promícháme a necháme ještě chvilinku podusit.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory
    další
    Ovocná klevela s perníkovým kořením

    Přidejte svůj komentář