0 0
Mexický kotlík s hlívou ústřičnou a bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mexický kotlík s hlívou ústřičnou a bramborovou kaší

    Postup přípravy

    Poznámka mého manžela, že „hlíva v Mexiku asi neroste“ mě nemůže rozhodit. Supermarkety tam určitě mají a když my si můžeme u nás koupit rambutan nebo kumkvat, proč by si Mexičan nemohl koupit hlívu, že jo? 😀

    Na 5 porcí budeme potřebovat:

    • 300 g hlívy ústřičné (po odkrájení nožiček)
    • 160 g uvařených červených fazolí (můžou být i mražené nebo naložené)
    • 50 g mražené kukuřice
    • 50 g mraženého hrášku
    • 10 cm zelené části pórku
    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 1 velké rajče
    • 1 cibule
    • 1 zeleninový bio bujon
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 lžička sladké papriky
    • 1 lžička sušeného lahůdkového droždí
    • 1/2 lžičky chilli koření
    • dle potřeby sůl
    • olej

    Bramborová kaše

    • 8 brambor
    • 50 g másla
    • cca 1 dl teplého mléka
    • sůl
    • kmín uzavřený v čajovém sítku

    Postup:

    Na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibulku a česnek dozlatova. Přidáme uvařené fazole a ještě chvíli restujeme. Zasypeme moukou, chilli kořením a paprikou a po chvilce zalijeme vlažnou vodou. Paprika se nesmí připálit, aby nezhořkla.

    Přidáme pokrájenou hlívu a za častého míchání povaříme. Rajče nařízneme, přelijeme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na drobné kousky a i se semínky přidáme k hlívě. Přidáme také rozdrobený bujón. Vsypeme kukuřici, hrášek a drobně pokrájený pórek a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme sojovkou, sušeným droždím a případně trochou soli. Už jen minutku povaříme.

    V mezičase oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kousky, zalijeme teplou vodou, osolíme, vložíme kmín v čajovém sítku a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, přidáme máslo a necháme přiklopené rozpustit. Mléko trochu ohřejeme, vlijeme do brambor a rozmělníme šťouchadlem na brambory.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Krevetové krekry
    další
    Slaný norimberský koláč z listového těsta

    Přidejte svůj komentář