0 0
Mexický kotlík s hlívou ústřičnou a bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g plodnic hlíva ústřičná
160 g uvařených červené fazole příp. z konzervy
50 g mražená kukuřice
50 g mražený hrášek
10 cm pórek zelená část
2 stroužky česnek
2 lžíce sojová omáčka
1 velké rajče
1 cibule
1 lžíce zeleninový bio bujon sypký
1 lžíce rýžová mouka příp. Hraška nebo běžná mouka
1 lžička sladká paprika
1 lžička lahůdkové sušené droždí
dle chuti chilli koření
dle chuti sůl
olej
Bramborová kaše
8 brambory
cca 150 ml teplé mléko
50 g máslo
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mexický kotlík s hlívou ústřičnou a bramborovou kaší

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Manžel sice namítal, že "hlíva v Mexiku neroste", ale když my si u nás můžeme koupit rambutan nebo kumkvat, proč by si Mexičan nemohl koupit hlívu... :D

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

 

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme drobně dozlatova pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme scezené uvařené fazole a ještě chvíli restujeme. Zasypeme moukou, chilli kořením a paprikou, promícháme a po chvilce zalijeme vlažnou vodou. Paprika se nesmí připálit, jinak by nezhořkla.

2
Hotovo

Přidáme pokrájenou hlívu (jen plodnice, nožky jsou tuhé) a za častého míchání povaříme. Rajče nařízneme, přelijeme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na drobné kousky a i se semínky přidáme k hlívě. Přidáme také bujón. Vsypeme kukuřici, hrášek a drobně pokrájený pórek a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme sojovkou, sušeným droždím a je-li potřeba, ještě trochou soli. Už jen minutku povaříme.

3
Hotovo

V mezičase oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kousky, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, přidáme máslo a necháme přiklopené rozpustit. Teplé(!) mléko vlijeme do brambor a rozmělníme šťouchadlem. Dle chuti případně dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ananasovo-kadeřávkové smoothie
další
Tortilly z římského salátu
předchozí
Ananasovo-kadeřávkové smoothie
další
Tortilly z římského salátu

Přidejte svůj komentář