0 0
Mexický salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mexický salát

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 baby salát
    • 2 rajčata
    • 1 žlutá paprika
    • 1 červená paprika
    • 1 bílá cibule
    • šálek mražené kukuřice
    • šálek červených fazolí
    • 3 stroužky česneku
    • 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli)
    • 200 ml rajčatového pyré
    • 1 lžička sojové omáčky
    • olivový olej

    Zálivka

    • šťáva z půlky citrónu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • špetka soli

    Postup:

    Den předem namočíme fazole a druhý den slijeme vodu a fazole uvaříme doměkka. Nebo také můžeme mít fazole již předvařené v mrazáku (vždy uvařím luštěnin celý sáček a potom si je uvařené rozdělím do mrazáku na porce), případně použít z plechovky. Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a orestujeme na něm česnek rozkrájený na plátky. Přidáme zcezené fazole a prohřejeme. Okořeníme kari pastou nebo chilli kořením a přidáme i rajčatové pyré. Povaříme.

    Mraženou kukuřici povaříme chviličku v osolené vodě (příp. použijeme konzervičku).

    Baby salát rozebereme na listy a roztrháme je na menší kousky. Rajčata a papriky nakrájíme na kousky a smícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.

    Z citroónové šťávy, oleje, cukru a soli vyšleháme vidličkou zálivku.

    Na talíře rozdělíme zeleninu, pokropíme zálivkou, navrch rozdělíme fazolovou směs, posypeme kukuřicí a obložíme cibulovými kroužky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tvarohový koláč s citronem a brusinkami
    další
    Zeleninová kaše s cibulovou omáčkou

    Přidejte svůj komentář