0 0
Minestrone krémové

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Minestrone krémové

    Postup přípravy

    Minestrone znamená „velká polévka“. A je velká nejen jménem, ale taky chutí. Vařte jí proto radši v bezedném hrnci 🙂 . I minestrone byla součástí tříchodového menu, které jsme vařily se dvěma slečnami během soukromého kurzu italského vaření.

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 větší mrkev
    • kousek celeru velikosti mrkve
    • 1 řapík celeru (klíďo z mladého bulvového)
    • 1 větší rajče
    • 1 dl rajčatového pyré
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • půlka menší cukety
    • asi 5 cm pórku (silnějšího)
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1/2 lžičky červené kari pasty (chilli)
    • hrubě mletý pepř
    • 2 kostky zeleninového bio bujonu
    • 1 dl červeného vína – mělo by být bílé, ale my měli otevřené zrovna červené 🙂
    • 1,3 l vody
    • hoblinky sýru parmazánového typu a bazalkové lístky na ozdobu
    • olivový olej
    • 1 rohlík

    Postup:

    Mrkev a celer rozkrájíme na maličké kousky a za častého míchání orestujeme v kastrolu na oleji dozlatova. Přidáme cukr a ještě chvíli restujeme a mícháme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a kari pastu a dále restujeme, až cibule zesklovatí. Nyní zalijeme vínem a necháme vydusit. Přidáme nakrájený pórek, řapík celeru, kousky cukety a spařené, oloupané rajče nakrájené na kostky. Zalijeme přibližně 1,4 dl vody a přidáme bujon, pepř a rajčatové pyré. Povaříme asi 10-15 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem.

    Rohlík nakrájíme na plátky a z obou stran opečeme na troše oleje. Na talíři polévku pokapeme olivovým olejem a ozdobíme hoblinkami sýru a bazalkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vanilková panna cotta s meruňkami
    další
    Banánový cheesecake

    Přidejte svůj komentář