0 0
Minestrone

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Minestrone

Postup přípravy

Sdílet

Minestrone je tradiční italská polévka. Zmínka šéfkuchaře Pauluse o tom, že existuje tolik způsobů přípravy, jako je italských vesnic, dává naději, že ať do ní přidáte cokoli, nemůžete nic pokazit 🙂

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 větší mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cukety
  • kus bulvy celeru velikosti mrkve
  • 2 rajčata
  • 1 řapík celeru
  • kus pórku
  • 3 snítky tymiánu
  • šálek mražených fazolových lusků
  • šálek uvařených fazolí bílých nebo červených (příp. z konzervy)
  • 2 bujónové kostky bio zeleninové
  • 1,3 dl
  • 1/2 lžičky medu
  • lžíce citronové šťávy
  • olivový olej
  • 30 g parmazánového typu

Postup:

Fazole den předem opláchneme a namočíme do chladné vody. Druhý den vodu vyměníme a fazole uvaříme doměkka. Fazolí vždy vařím celý pytlík a zbytek nasáčkuji na požadované porce do mrazáku.

Na olivovém oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Nasypeme na kousky nakrájenou mrkev, celer, fazolky, fazole a zalijeme 1,4 dl vody. Přidáme bujónové kostky, tymián a chvilku povaříme. Rajčata nakrojíme do křížku a spaříme vařící vodou. Oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme spolu s nakrájeným řapíkatým celerem, pórkem a cuketou do polévky. Povaříme ještě asi 5 minut. Nakonec dochutíme medem a citronovou šťávou.

Na talířích doplníme nastrouhaným sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Papriky zapečené s mletým masem a sýrem
další
Lilkový salát
předchozí
Papriky zapečené s mletým masem a sýrem
další
Lilkový salát

Přidejte svůj komentář