0 0
Minestrone

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Minestrone

    Postup přípravy

    Minestrone je tradiční italská polévka. Zmínka šéfkuchaře Pauluse o tom, že existuje tolik způsobů přípravy, jako je italských vesnic, dává naději, že ať do ní přidáte cokoli, nemůžete nic pokazit 🙂

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 větší mrkev
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1/2 cukety
    • kus bulvy celeru velikosti mrkve
    • 2 rajčata
    • 1 řapík celeru
    • kus pórku
    • 3 snítky tymiánu
    • šálek mražených fazolových lusků
    • šálek uvařených fazolí bílých nebo červených (příp. z konzervy)
    • 2 bujónové kostky bio zeleninové
    • 1,3 dl
    • 1/2 lžičky medu
    • lžíce citronové šťávy
    • olivový olej
    • 30 g parmazánového typu

    Postup:

    Fazole den předem opláchneme a namočíme do chladné vody. Druhý den vodu vyměníme a fazole uvaříme doměkka. Fazolí vždy vařím celý pytlík a zbytek nasáčkuji na požadované porce do mrazáku.

    Na olivovém oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Nasypeme na kousky nakrájenou mrkev, celer, fazolky, fazole a zalijeme 1,4 dl vody. Přidáme bujónové kostky, tymián a chvilku povaříme. Rajčata nakrojíme do křížku a spaříme vařící vodou. Oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme spolu s nakrájeným řapíkatým celerem, pórkem a cuketou do polévky. Povaříme ještě asi 5 minut. Nakonec dochutíme medem a citronovou šťávou.

    Na talířích doplníme nastrouhaným sýrem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Papriky zapečené s mletým masem a sýrem
    další
    Lilkový salát

    Přidejte svůj komentář