0 0
Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku

Postup přípravy

Sdílet

Na 12 ks budeme potřebovat:

  • 300 g špaldové mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 80 g jemně nastrouhané mrkve
  • 80 g jemně nastrouhaného jablíčka
  • 20 g kakaa
  • 5 g perníkového koření
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup:

V míse smícháme vařečkou mouku s cukrem, kakaem, kořením, práškem a solí. Rozehřejeme máslo, nastrouháme mrkev a jablíčko. Do moučné směsi přimícháme máslo, mléko a vejce a nakonec také strouhané jablko s mrkví. Pracujeme rychle, jen vařečkou, aby bylo těsto nadýchané.

Do plechu na muffiny naskládáme papírové košíčky (nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, případně můžeme použít i malý plech nebo dortovou formu) a těsto do košíčků rozdělíme.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 25 minut. Jsou-li muffiny hotové, otestujeme zapíchnutím špejle doprostřed jednoho z nich. Pokud na špejli ulpí kousek těsta, přidáme ještě pár minutek.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Špenátové košíčky z listového těsta
další
Zeleninová polévka s fazolemi
předchozí
Špenátové košíčky z listového těsta
další
Zeleninová polévka s fazolemi

Přidejte svůj komentář