0 0
Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 12 ks budeme potřebovat:

    • 300 g špaldové mouky
    • 200 ml mléka
    • 100 g másla
    • 100 g třtinového cukru
    • 80 g jemně nastrouhané mrkve
    • 80 g jemně nastrouhaného jablíčka
    • 20 g kakaa
    • 5 g perníkového koření
    • 1 vejce
    • 1 prášek do pečiva
    • špetka soli

    Postup:

    V míse smícháme vařečkou mouku s cukrem, kakaem, kořením, práškem a solí. Rozehřejeme máslo, nastrouháme mrkev a jablíčko. Do moučné směsi přimícháme máslo, mléko a vejce a nakonec také strouhané jablko s mrkví. Pracujeme rychle, jen vařečkou, aby bylo těsto nadýchané.

    Do plechu na muffiny naskládáme papírové košíčky (nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, případně můžeme použít i malý plech nebo dortovou formu) a těsto do košíčků rozdělíme.

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 25 minut. Jsou-li muffiny hotové, otestujeme zapíchnutím špejle doprostřed jednoho z nich. Pokud na špejli ulpí kousek těsta, přidáme ještě pár minutek.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Bezlepkové semínkové krekry
    další
    Zeleninová polévka s fazolemi
    předchozí
    Bezlepkové semínkové krekry
    další
    Zeleninová polévka s fazolemi

    Přidejte svůj komentář