0 0
Mrkvová raw polévka s koriandrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

8 ks střední velikost mrkev
4 dl teplá voda
2,5 dl kokosové mléko
1/2 svazku čerstvý koriandr
z 1/2 citrónová šťáva
chilli koření
sůl
Kukuřičné krekry 24 ks
100 g mražená kukuřice
100 g lněné semínko
100 g slunečnicová semínka
40 g dýňová semínka
1 lžička umeocet
chilli koření
sůl

Mrkvová raw polévka s koriandrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • RAW Recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Koriandr má výraznou chuť
i vůni a dodává jídlům orientální šmrnc. Navíc prý dokáže povzbuzovat mysl i tělo.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Kukuřičné krekry 24 ks

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na menší kusy a nasypeme do mixéru. Přidáme kokosové mléko a teplou vodu a rozmixujeme dohladka. Dochutíme citrónem, solí, chilli kořením a nakonec ještě přidáme čerstvý koriandr a ještě jednou promixujeme.

2
Hotovo

Pokud budeme chtít polévku podávat s kukuřičnými krekry, budeme muset začít s jejich přípravou o den dřív.
Lněná semínka zalijeme studenou vodou tak, aby byla asi 1,5 cm nad povrchem semínek a necháme aspoň hodinu odstát. Voda by se měla za tu dobu vsáknout.

3
Hotovo

V elektrickém sekáčku nebo mixéru postupně rozdrtíme dýňová semínka, slunečnicová semínka, kukuřici, a také namočená semínka lněná. Vše přemístíme do misky, osolíme, okořeníme a dochutíme umeoctem. Směs ochutnáme a vše doladíme dle vlastní chuti.

4
Hotovo

Připravenou směs buď rozetřeme na pečící papír a usušíme v mírně vyhřáté troubě (na 40 stupňů C) nebo jí naneseme na mřížky speciální sušičky na potraviny a sušíme v obou případech asi 15 hodin. Pokud máme zájem o pravidelné tvary, naznačíme před sušením tvary rádýlkem. Nebo můžeme usušenou placku nalámat.

5
Hotovo

Uvařeno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Snídaňové smoothie
další
Rýžový nákyp

Přidejte svůj komentář